50 miljard dollar. Dat bedrag liet Satya Nadella zich juli dit jaar ontvallen in een belvergadering met financieel analisten als potentiële extra omzet dankzij de introductie van de E5-versie van Office 365. Amy Hood, financieel directeur van Microsoft, sprak dit jaar ook al meerdere keren van de omzetkansen en van het positieve effect op de marges van Microsoft van de introductie van E5.

Meer geld voor meer functies

Voor die 36 procent bovenop de E4-licentie, ofwel voor 29,50 euro (ex BTW) per gebruiker per maand, krijgt de afnemer ook extra functionaliteit. De E5-variant van Office 365, die sinds 1 december te koop is, biedt vergeleken bij het vorige topaanbod als belangrijkste extra's:

  • MeetingBroadcast - waarmee tot 10.000 mensen een vergadering bij kunnen wonen via Skype (zit overigens wel in E3);
  • gespreksbeheer via de cloud ter versterking van de telefoniefunctie,
  • Advanced Threat Protection,
  • versleuteling van gegevens,
  • analysehulpmiddelen voor het visualiseren en analyseren van gegevens in de Office 365-omgeving.

In de VS komt daar dan ook nog PSTN-inbellen tijdens videovergaderen bij, maar dat wordt buiten de VS niet ondersteund.

Wisselend ontvangen

Analisten oordelen wisselend over het nieuwe pakket. Sommigen menen dat Microsoft op deze manier een vollediger en aantrekkelijker aanbod voor met name het MKB heeft gecreëerd tegen een prijs die alleszins redelijk is. Met name ook uitbreiding van de belfunctionaliteit in Office 365 zal voor veel bedrijven aantrekkelijk zijn, menen ze. Critici vinden het pakket aan de dure kant, zeker voor bedrijven die hun telefooncentrale nog niet hebben afgeschreven. En Microsoft heeft volgens hen nog wel wat te bewijzen waar het om robuustheid van de telefonie-oplossing gaat.

E4-klanten hebben een probleem

Klanten die voor de E4-variant van Office365 hebben gekozen, zullen overigens voor eind juni 2016 hun knopen moeten tellen. E4 gaat dan buiten bedrijf. Omdat het belangrijkste verschil met E3 de ondersteuning van telefonie is, valt aan te nemen dat die functionaliteit voor die klanten de reden was om E4 te kiezen. Zij kunnen dan niet makkelijk terugschakelen naar E3. Voor E4-klanten wordt het dus bijbetalen of terug naar E3, dat 19,70 euro per gebruiker per maand kost, maar investeren in een andere telefoniedienst.

Bron: Automatiseringgids

50 miljard dollar. Dat bedrag liet Satya Nadella zich juli dit jaar ontvallen in een belvergadering met financieel analisten als potentiële extra omzet dankzij de introductie van de E5-versie van Office 365. Amy Hood, financieel directeur van Microsoft, sprak dit jaar ook al meerdere keren van de omzetkansen en van het positieve effect op de marges van Microsoft van de introductie van E5.Meer geld voor meer functiesVoor die 36 procent bovenop de E4-licentie, ofwel voor 29,50 euro (ex BTW) per gebruiker per maand, krijgt de afnemer ook extra functionaliteit. De E5-variant van Office 365, die sinds 1 december te koop is, biedt vergeleken bij het vorige topaanbod als belangrijkste extra's:In de VS komt daar dan ook nog PSTN-inbellen tijdens videovergaderen bij, maar dat wordt buiten de VS niet ondersteund.Wisselend ontvangenAnalisten oordelen wisselend over het nieuwe pakket. Sommigen menen dat Microsoft op deze manier een vollediger en aantrekkelijker aanbod voor met name het MKB heeft gecreëerd tegen een prijs die alleszins redelijk is. Met name ook uitbreiding van de belfunctionaliteit in Office 365 zal voor veel bedrijven aantrekkelijk zijn, menen ze. Critici vinden het pakket aan de dure kant, zeker voor bedrijven die hun telefooncentrale nog niet hebben afgeschreven. En Microsoft heeft volgens hen nog wel wat te bewijzen waar het om robuustheid van de telefonie-oplossing gaat.E4-klanten hebben een probleemKlanten die voor de E4-variant van Office365 hebben gekozen, zullen overigens voor eind juni 2016 hun knopen moeten tellen. E4 gaat dan buiten bedrijf. Omdat het belangrijkste verschil met E3 de ondersteuning van telefonie is, valt aan te nemen dat die functionaliteit voor die klanten de reden was om E4 te kiezen. Zij kunnen dan niet makkelijk terugschakelen naar E3. Voor E4-klanten wordt het dus bijbetalen of terug naar E3, dat 19,70 euro per gebruiker per maand kost, maar investeren in een andere telefoniedienst. Bron: Automatiseringgids