Topman Satya Nadella stuurt de softwaregigant, dat groot werd met het besturingssysteem Windows, meer de richting van internetdiensten op om de krimpende inkomsten van reguliere software op te vangen. De omzet van de clouddivisie steeg met bijna 7 procent tot 6,7 miljard dollar (circa 6,1 miljard euro).

De totale omzet daalde in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar naar 20,6 miljard dollar, van 22,2 miljard een jaar eerder. Onder de streep bleef 3,1 miljard dollar over, waar een jaar eerder nog 3,2 miljard dollar verlies werd geleden. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,69 dollar, waar analisten gemiddeld uitgingen van 0,58 dollar. (ANP)

Topman Satya Nadella stuurt de softwaregigant, dat groot werd met het besturingssysteem Windows, meer de richting van internetdiensten op om de krimpende inkomsten van reguliere software op te vangen. De omzet van de clouddivisie steeg met bijna 7 procent tot 6,7 miljard dollar (circa 6,1 miljard euro).De totale omzet daalde in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar naar 20,6 miljard dollar, van 22,2 miljard een jaar eerder. Onder de streep bleef 3,1 miljard dollar over, waar een jaar eerder nog 3,2 miljard dollar verlies werd geleden. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,69 dollar, waar analisten gemiddeld uitgingen van 0,58 dollar. (ANP)