Microsoft zal Metro-apps, die verkocht worden via de online applicatiewinkel Windows Store voor Windows 8 pc's en tablets, van op afstand kunnen uitschakelen. Het gaat om besmette applicaties, of apps die niet voldoen aan de juridische richtlijnen. Microsoft stelt dit in zijn licentievoorwaarden voor de Windows Store. De softwareleverancier zegt zich 'het recht voor te behouden om applicaties te stoppen of zelfs aan te passen'. Redmond hoeft gewoon de 'kill switch' in te zetten, waarna gebruikers van Windows 8 een 'foute applicatie' niet meer kunnen gebruiken. Eventueel vergoedt Microsoft de kosten als er voor de applicatie is betaald, maar dat zal verschillen van geval tot geval.

Overigens is het niet echt wereldschokkend wat Microsoft hier aankondigt. Google en Apple kunnen met hun 'kill switches' ook Android en iOS applicaties uitschakelen van op afstand. Apple heeft dit tot op vandaag echter nog nooit gedaan, maar Google heeft wel al besmette apps van telefoons gehaald.

De Windows Store opent eind februari 2012 zijn deuren. Dan wordt ook de bètaversie van Windows 8 gepresenteerd.

I.s.m. Computable

Microsoft zal Metro-apps, die verkocht worden via de online applicatiewinkel Windows Store voor Windows 8 pc's en tablets, van op afstand kunnen uitschakelen. Het gaat om besmette applicaties, of apps die niet voldoen aan de juridische richtlijnen. Microsoft stelt dit in zijn licentievoorwaarden voor de Windows Store. De softwareleverancier zegt zich 'het recht voor te behouden om applicaties te stoppen of zelfs aan te passen'. Redmond hoeft gewoon de 'kill switch' in te zetten, waarna gebruikers van Windows 8 een 'foute applicatie' niet meer kunnen gebruiken. Eventueel vergoedt Microsoft de kosten als er voor de applicatie is betaald, maar dat zal verschillen van geval tot geval. Overigens is het niet echt wereldschokkend wat Microsoft hier aankondigt. Google en Apple kunnen met hun 'kill switches' ook Android en iOS applicaties uitschakelen van op afstand. Apple heeft dit tot op vandaag echter nog nooit gedaan, maar Google heeft wel al besmette apps van telefoons gehaald. De Windows Store opent eind februari 2012 zijn deuren. Dan wordt ook de bètaversie van Windows 8 gepresenteerd. I.s.m. Computable