Dat wordt gemeld door zakenzender CNBC, en ondertussen bevestigd door een woordvoerder van Microsoft. Volgens die woordvoerder vallen de meeste ontslagen buiten de Verenigde Staten. Er gingen al enige tijd geruchten de ronde dat er grootscheeps banenverlies bij het concern zat aan te komen.

Microsoft wil meer inzetten op clouddiensten in plaats van software via desktops en servers om zo marktleider Amazon bij te kunnen houden. De afgelopen tijd gingen al duizenden banen verloren bij het bedrijf in verband met reorganisaties, onder meer bij de mobieltjestak.

Dat wordt gemeld door zakenzender CNBC, en ondertussen bevestigd door een woordvoerder van Microsoft. Volgens die woordvoerder vallen de meeste ontslagen buiten de Verenigde Staten. Er gingen al enige tijd geruchten de ronde dat er grootscheeps banenverlies bij het concern zat aan te komen.Microsoft wil meer inzetten op clouddiensten in plaats van software via desktops en servers om zo marktleider Amazon bij te kunnen houden. De afgelopen tijd gingen al duizenden banen verloren bij het bedrijf in verband met reorganisaties, onder meer bij de mobieltjestak.