Ongeveer 1.350 banen gaan verloren in Finland bij het onderdeel dat in 2014 werd gekocht van Nokia en dat onder de merknaam Lumia door het leven gaat. Microsoft heeft de overname ter waarde van 9,5 miljard dollar inmiddels vrijwel geheel afgeschreven omdat het succes dat was gehoopt met de smartphones is uitgebleven, onder druk van de felle concurrentie op de markt voor mobieltjes. Eerder werd ook al duizenden banen geschrapt bij de mobieltjestak. Microsoft heeft minder dan 1 procent van de wereldwijde smartphonemarkt in handen.

De geplande banenreductie moet nog dit jaar grotendeels worden afgerond. Microsoft zal meer details naar buiten brengen bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers in juli. # (ANP/KVdS)

Ongeveer 1.350 banen gaan verloren in Finland bij het onderdeel dat in 2014 werd gekocht van Nokia en dat onder de merknaam Lumia door het leven gaat. Microsoft heeft de overname ter waarde van 9,5 miljard dollar inmiddels vrijwel geheel afgeschreven omdat het succes dat was gehoopt met de smartphones is uitgebleven, onder druk van de felle concurrentie op de markt voor mobieltjes. Eerder werd ook al duizenden banen geschrapt bij de mobieltjestak. Microsoft heeft minder dan 1 procent van de wereldwijde smartphonemarkt in handen.De geplande banenreductie moet nog dit jaar grotendeels worden afgerond. Microsoft zal meer details naar buiten brengen bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers in juli. # (ANP/KVdS)