Microsoft heeft een aanvulling bekendgemaakt op de in januari aangekondigde herstructurering. De Amerikaanse softwarereus zal wereldwijd nog eens 800 extra banen schrappen.

Een woordvoerder van de groep bevestigde dat de ontslagen komen bovenop het banenverlies van 5.000 dat in januari werd aangekondigd bij de presentatie van de - tegenvallende - resultaten.

Bij Belgische filiaal zelf verdwijnen geen jobs. "We zijn zelfs nog aan het aanwerven", zegt woordvoerder Edward Claessens. Wel zijn er 2 mensen op regionaal niveau betrokken die op de Belgische loonlijst stonden. Na de vorige aankondiging verdwenen trouwens al een 'twintigtal' banen.

De aangekondigde herstructurering is de zwaarste in de geschiedenis van Microsoft. De groep telde op 30 september 91.005 werknemers. In ons land zijn dat er ruim 300.

Microsoft heeft een aanvulling bekendgemaakt op de in januari aangekondigde herstructurering. De Amerikaanse softwarereus zal wereldwijd nog eens 800 extra banen schrappen. Een woordvoerder van de groep bevestigde dat de ontslagen komen bovenop het banenverlies van 5.000 dat in januari werd aangekondigd bij de presentatie van de - tegenvallende - resultaten. Bij Belgische filiaal zelf verdwijnen geen jobs. "We zijn zelfs nog aan het aanwerven", zegt woordvoerder Edward Claessens. Wel zijn er 2 mensen op regionaal niveau betrokken die op de Belgische loonlijst stonden. Na de vorige aankondiging verdwenen trouwens al een 'twintigtal' banen. De aangekondigde herstructurering is de zwaarste in de geschiedenis van Microsoft. De groep telde op 30 september 91.005 werknemers. In ons land zijn dat er ruim 300.