Microsoft begint zachtjesaan de ondersteuning voor Windows 8 en zijn verschillende onderdelen af te bouwen. De algemene ondersteuning voor het besturingssysteem Windows 8.1 is eerder dit jaar al vervallen, en de volgende vijf jaar zal het enkel nog beveiligingspatches krijgen. Nieuwe apps konden wel nog aan de Windows 8 Store en de Windows Phone 8 app store worden toegevoegd.

Daar komt in november een eind aan. Microsoft kondigt op zijn eigen blog aan dat na 31 oktober van dit jaar geen nieuwe apps meer zal aanvaarden voor zijn online winkel. Updates voor bestaande apps kunnen nog wel, of toch tot 1 juli 2023. Updates voor apps op Windows Phone 8 kunnen nog tot 1 juli 2019.

De Windows 8 store is altijd een beetje het kneusje geweest van de verschillende applicatieplatformen. Met Windows 10 weet Microsoft alvast meer ontwikkelaars naar zijn app store te lokken, onder meer met de mogelijkheid om meer traditionele programma's (zoals iTunes) via het platform te verdelen.

Microsoft begint zachtjesaan de ondersteuning voor Windows 8 en zijn verschillende onderdelen af te bouwen. De algemene ondersteuning voor het besturingssysteem Windows 8.1 is eerder dit jaar al vervallen, en de volgende vijf jaar zal het enkel nog beveiligingspatches krijgen. Nieuwe apps konden wel nog aan de Windows 8 Store en de Windows Phone 8 app store worden toegevoegd. Daar komt in november een eind aan. Microsoft kondigt op zijn eigen blog aan dat na 31 oktober van dit jaar geen nieuwe apps meer zal aanvaarden voor zijn online winkel. Updates voor bestaande apps kunnen nog wel, of toch tot 1 juli 2023. Updates voor apps op Windows Phone 8 kunnen nog tot 1 juli 2019.De Windows 8 store is altijd een beetje het kneusje geweest van de verschillende applicatieplatformen. Met Windows 10 weet Microsoft alvast meer ontwikkelaars naar zijn app store te lokken, onder meer met de mogelijkheid om meer traditionele programma's (zoals iTunes) via het platform te verdelen.