Microsoft werkt aan een dienst die een zoekmotor combineert met sociale netwerkfuncties.

Dat Microsoft werkte aan een soort sociaal netwerk, lekte al eerder per toeval uit nadat een project met codenaam Tulalip online verscheen op de url socl.com. Dat bleek nadien een Microsoft-project te zijn rond 'social search'. Microsoft beschreef het toen als een "intern project van een onderzoeksteam bij Microsoft".

Website The Verge heeft Socl nu echter even kunnen uitproberen. Bij de dienst staat de zoekbalk centraal. Op basis van tagging en reacties kunnen gebruikers zoekopdrachten - die hoogswaarschijnlijk via Bing zullen verlopen - belangrijker of minder belangrijk maken en die eventueel bewaren. De site voorziet links met onder meer Facebook en YouTube en de mogelijkheid om aan videobellen te doen met vrienden.

Vandaag is de site in 'private beta' en is het niet duidelijk of Microsoft Socl ooit publiek beschikbaar zal maken, laat staan wanneer dat zal gebeuren.

Microsoft werkt aan een dienst die een zoekmotor combineert met sociale netwerkfuncties. Dat Microsoft werkte aan een soort sociaal netwerk, lekte al eerder per toeval uit nadat een project met codenaam Tulalip online verscheen op de url socl.com. Dat bleek nadien een Microsoft-project te zijn rond 'social search'. Microsoft beschreef het toen als een "intern project van een onderzoeksteam bij Microsoft". Website The Verge heeft Socl nu echter even kunnen uitproberen. Bij de dienst staat de zoekbalk centraal. Op basis van tagging en reacties kunnen gebruikers zoekopdrachten - die hoogswaarschijnlijk via Bing zullen verlopen - belangrijker of minder belangrijk maken en die eventueel bewaren. De site voorziet links met onder meer Facebook en YouTube en de mogelijkheid om aan videobellen te doen met vrienden. Vandaag is de site in 'private beta' en is het niet duidelijk of Microsoft Socl ooit publiek beschikbaar zal maken, laat staan wanneer dat zal gebeuren.