Windows 8.1 moet het 'vermaledijde' Windows 8 - de verkopen van dit compleet nieuwe besturingssysteem vielen tegen en de gebruiksvriendelijkheid werd door menig gebruiker in twijfel getrokken - uit het slop trekken. Dit loopt voorlopig echter niet van een leien dakje: de update voor RT-tablets - onder meer beschikbaar voor de Surface RT- is na drie dagen al uit de Windows Store gehaald vanwege problemen.

Gebruikers klaagden op het Microsoft supportforum dat ze na het doorvoeren van de update met problemen kampten. Er verscheen een 'blue screen of death', wat de opstart van de tablet onmogelijk maakte.

Microsoft beweert dat het probleem niet wijdverspreid is, maar heeft toch de RT-update van Windows 8.1 uit de verkoop gehaald. Er wordt aan een oplossing gewerkt, maar het is nog niet duidelijk wanneer de software-update weer beschikbaar zal zijn.

Windows 8.1 moet het 'vermaledijde' Windows 8 - de verkopen van dit compleet nieuwe besturingssysteem vielen tegen en de gebruiksvriendelijkheid werd door menig gebruiker in twijfel getrokken - uit het slop trekken. Dit loopt voorlopig echter niet van een leien dakje: de update voor RT-tablets - onder meer beschikbaar voor de Surface RT- is na drie dagen al uit de Windows Store gehaald vanwege problemen. Gebruikers klaagden op het Microsoft supportforum dat ze na het doorvoeren van de update met problemen kampten. Er verscheen een 'blue screen of death', wat de opstart van de tablet onmogelijk maakte. Microsoft beweert dat het probleem niet wijdverspreid is, maar heeft toch de RT-update van Windows 8.1 uit de verkoop gehaald. Er wordt aan een oplossing gewerkt, maar het is nog niet duidelijk wanneer de software-update weer beschikbaar zal zijn.