De Amerikaanse informaticagigant Microsoft stelt voor om in de toekomst meerdere internetbrowsers te leveren bij het besturingssysteem Windows. Microsoft wil zo tegemoet komen aan enkele eisen van Europa.

De computergebruiker zou bij het starten van zijn computer een "ballot screen" of keuzescherm te zien krijgen, waar hij kan opteren voor de browser van zijn keuze. Microsoft zou dus nog steeds samen met het besturingssysteem Windows 7 zijn browser Internet Explorer leveren, maar komt tegemoet aan de eis van de Europese Commissie om iedere consument vrij de keuze te laten door hen gratis andere, concurrerende browsers aan te bieden, die ze vervolgens kunnen installeren en instellen als standaardbrowser.

Microsoft voerde eerder, in antwoord op de Europese kritiek, al aan dat computergebruikers zonder problemen een alternatieve browser konden installeren, maar de Europese Commissie nam hier geen genoegen mee. De informaticareus stelde vervolgens voor om het besturingssysteem Windows 7 in Europa zonder Internet Explorer uit te brengen, maar dat was evenmin naar de zin van de Commissie, die liever had dat er naast IE ook andere browsers werden meegeleverd. De Commissie vreesde er namelijk voor dat het weglaten van een browser niet noodzakelijk tot meer keuzemogelijkheden zou leiden voor de consument.

De Europese Commissie "verwelkomt het voorstel" van Microsoft en zal nagaan in hoeverre de voorgestelde maatregelen daadwerkelijk de consumentenkeuze ten goede komen.

Bron: Belga

De Amerikaanse informaticagigant Microsoft stelt voor om in de toekomst meerdere internetbrowsers te leveren bij het besturingssysteem Windows. Microsoft wil zo tegemoet komen aan enkele eisen van Europa. De computergebruiker zou bij het starten van zijn computer een "ballot screen" of keuzescherm te zien krijgen, waar hij kan opteren voor de browser van zijn keuze. Microsoft zou dus nog steeds samen met het besturingssysteem Windows 7 zijn browser Internet Explorer leveren, maar komt tegemoet aan de eis van de Europese Commissie om iedere consument vrij de keuze te laten door hen gratis andere, concurrerende browsers aan te bieden, die ze vervolgens kunnen installeren en instellen als standaardbrowser. Microsoft voerde eerder, in antwoord op de Europese kritiek, al aan dat computergebruikers zonder problemen een alternatieve browser konden installeren, maar de Europese Commissie nam hier geen genoegen mee. De informaticareus stelde vervolgens voor om het besturingssysteem Windows 7 in Europa zonder Internet Explorer uit te brengen, maar dat was evenmin naar de zin van de Commissie, die liever had dat er naast IE ook andere browsers werden meegeleverd. De Commissie vreesde er namelijk voor dat het weglaten van een browser niet noodzakelijk tot meer keuzemogelijkheden zou leiden voor de consument. De Europese Commissie "verwelkomt het voorstel" van Microsoft en zal nagaan in hoeverre de voorgestelde maatregelen daadwerkelijk de consumentenkeuze ten goede komen. Bron: Belga