Microsoft kocht de dienst in 2016 en wilde er een rivaal van maken voor Twitch, het bijzonder populaire gamestreamingplatform van Amazon. In een poging om kijkers af te snoepen, bood het vorig jaar verschillende streamingsterren exclusiviteitscontracten aan van ettelijke miljoenen. Onder meer Ninja, een populaire Fortnite streamer, trok naar Mixer en zette daarvoor zijn Twitch-kanaal af.

Maar nu is het dus uit met Mixer. De deal is onderdeel van een bredere overeenkomst tussen Microsoft en Facebook, waarbij Microsoft functies wil invoeren op zijn Xbox gameconsole die ook integreren met Facebook en Instagram.Het platform verdwijnt op 22 juli en zal van dan af doorverwijzen naar de site en app van Facebook Gaming. De mededeling komt vrij abrupt en lijkt een hoop mensen, waaronder streamers en medewerkers van Mixer, te verrassen.

Dat Microsoft zijn streamingplatform van de ene dag op de andere laat vallen is dan ook vrij opvallend. Het bedrijf heeft het voorbije jaar miljoenen geïnvesteerd in streamingsterren, en heeft Mixer ook ingebouwd als de standaard streamingdienst in zijn gameconsole. Wie vanaf volgende maand rechtstreeks vanaf zijn of haar Xbox wil streamen, zal de Twitch app moeten installeren. Facebook Gaming, waarnaar Mixer nu verwijst, heeft namelijk nog geen app die werkt voor de console.

Microsoft kocht de dienst in 2016 en wilde er een rivaal van maken voor Twitch, het bijzonder populaire gamestreamingplatform van Amazon. In een poging om kijkers af te snoepen, bood het vorig jaar verschillende streamingsterren exclusiviteitscontracten aan van ettelijke miljoenen. Onder meer Ninja, een populaire Fortnite streamer, trok naar Mixer en zette daarvoor zijn Twitch-kanaal af.Maar nu is het dus uit met Mixer. De deal is onderdeel van een bredere overeenkomst tussen Microsoft en Facebook, waarbij Microsoft functies wil invoeren op zijn Xbox gameconsole die ook integreren met Facebook en Instagram.Het platform verdwijnt op 22 juli en zal van dan af doorverwijzen naar de site en app van Facebook Gaming. De mededeling komt vrij abrupt en lijkt een hoop mensen, waaronder streamers en medewerkers van Mixer, te verrassen. Dat Microsoft zijn streamingplatform van de ene dag op de andere laat vallen is dan ook vrij opvallend. Het bedrijf heeft het voorbije jaar miljoenen geïnvesteerd in streamingsterren, en heeft Mixer ook ingebouwd als de standaard streamingdienst in zijn gameconsole. Wie vanaf volgende maand rechtstreeks vanaf zijn of haar Xbox wil streamen, zal de Twitch app moeten installeren. Facebook Gaming, waarnaar Mixer nu verwijst, heeft namelijk nog geen app die werkt voor de console.