De Kinect kwijnde de afgelopen jaren al weg. Nu heeft Microsoft besloten de productie te stoppen. Het bedrijf heeft het nieuws bekendgemaakt in een interview met de site Co.Design. De Kinect kwam in 2010 op de markt. Er zijn ongeveer 35 miljoen exemplaren verkocht.

Het apparaat is nu verleden tijd, maar de technologie leeft voort. Microsoft gebruikt die onder meer in de HoloLens, een augmented reality bril. De makers van de Kinect hebben bovendien meegewerkt aan de slimme hulp Cortana, de gezichtsherkenning Windows Hello en een nieuw systeem dat GGV wordt genoemd.

De Kinect kwijnde de afgelopen jaren al weg. Nu heeft Microsoft besloten de productie te stoppen. Het bedrijf heeft het nieuws bekendgemaakt in een interview met de site Co.Design. De Kinect kwam in 2010 op de markt. Er zijn ongeveer 35 miljoen exemplaren verkocht.Het apparaat is nu verleden tijd, maar de technologie leeft voort. Microsoft gebruikt die onder meer in de HoloLens, een augmented reality bril. De makers van de Kinect hebben bovendien meegewerkt aan de slimme hulp Cortana, de gezichtsherkenning Windows Hello en een nieuw systeem dat GGV wordt genoemd.