De Amerikaanse softwaregigant Microsoft is geïnteresseerd in een overname van de netwerksite Facebook, als alternatief voor het mislukte overnamebod op Yahoo!. Dat staat op de website van de Wall Street Journal.

Een bron nabij het dossier zegt in de krant dat vertegenwoordigers van Microsoft Facebook "recentelijk gecontacteerd" hebben, maar dat er geen actieve gesprekken zijn. Het is niet duidelijk of Facebook openstaat voor een overname. De 23-jarige topman en oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft tot nog toe het idee van een verkoop steeds afgewezen.

Een dergelijke actie van Microsoft zou in lijn liggen met uitlatingen van verschillende leidinggevenden van Microsoft sinds het afsprongen van de overname van Yahoo!. Zij zeiden dat het bedrijf nu alternatieve strategieën volgt.Microsoft kocht vorig jaar een belang van 1,6 procent in Facebook voor 240 miljoen dollar. Dat waardeerde de netwerksite op 15 miljard dollar.

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft is geïnteresseerd in een overname van de netwerksite Facebook, als alternatief voor het mislukte overnamebod op Yahoo!. Dat staat op de website van de Wall Street Journal. Een bron nabij het dossier zegt in de krant dat vertegenwoordigers van Microsoft Facebook "recentelijk gecontacteerd" hebben, maar dat er geen actieve gesprekken zijn. Het is niet duidelijk of Facebook openstaat voor een overname. De 23-jarige topman en oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft tot nog toe het idee van een verkoop steeds afgewezen. Een dergelijke actie van Microsoft zou in lijn liggen met uitlatingen van verschillende leidinggevenden van Microsoft sinds het afsprongen van de overname van Yahoo!. Zij zeiden dat het bedrijf nu alternatieve strategieën volgt.Microsoft kocht vorig jaar een belang van 1,6 procent in Facebook voor 240 miljoen dollar. Dat waardeerde de netwerksite op 15 miljard dollar.