In de wedloop eerste te zijn met een zogenaamde 'tablet' of 'slate' pc, heeft Microsoft op de elektronicabeurs Consumer Electronics Show (CES) een premature HP-tablet voorgesteld.

Details waren er niet of nauwelijks tijdens de keynote van Microsoft-ceo Steve Ballmer. Hij toonde enkel het HP-toestel met aanraakscherm, dat veel weg heeft van een grote Apple iPhone. Het zou onder meer de software van Amazons Kindle draaien, wat betekent dat het toestel alvast kan gebruikt worden als een degelijke e-reader.

Dat er zo weinig details werden gegeven, zou erop kunnen wijzen dat Microsoft en HP nog vrij ver van de definitieve lancering verwijderd zijn, hoewel Ballmer wel gewag maakte van de timing 'later dit jaar'. Het lijkt er meer op dat Microsoft concurrent Apple een hak wilde zetten. De geruchten gaan namelijk al langer dat Apple binnenkort een eigen 'slate' zou voorstellen.

In de wedloop eerste te zijn met een zogenaamde 'tablet' of 'slate' pc, heeft Microsoft op de elektronicabeurs Consumer Electronics Show (CES) een premature HP-tablet voorgesteld. Details waren er niet of nauwelijks tijdens de keynote van Microsoft-ceo Steve Ballmer. Hij toonde enkel het HP-toestel met aanraakscherm, dat veel weg heeft van een grote Apple iPhone. Het zou onder meer de software van Amazons Kindle draaien, wat betekent dat het toestel alvast kan gebruikt worden als een degelijke e-reader. Dat er zo weinig details werden gegeven, zou erop kunnen wijzen dat Microsoft en HP nog vrij ver van de definitieve lancering verwijderd zijn, hoewel Ballmer wel gewag maakte van de timing 'later dit jaar'. Het lijkt er meer op dat Microsoft concurrent Apple een hak wilde zetten. De geruchten gaan namelijk al langer dat Apple binnenkort een eigen 'slate' zou voorstellen.