Microsoft gaat in de eigen zoekmachine Bing nog meer Facebook-informatie indexeren.

Facebook en Microsoft slaan de handen in elkaar om Facebook-gegevens in zoekresultaten van Bing op te nemen. Zo zullen gebruikers die bijvoorbeeld een restaurant zoeken, de eventuele commentaar van hun Facebook-vrienden daarover zien, of zullen contacten worden weergegeven die relevant zijn voor de zoekende surfer. Uiteraard moet je daarvoor ingelogd zijn op je Facebook-account en aangegeven hebben die informatie te willen delen.

Doel is vooral om Bing een veel grotere 'sociale' component te geven, iets waarin Google momenteel niet echt slaagt. Microsoft hoopt hiermee wat van het grote marktaandeel van Google op de zoekadvertentiemarkt in te pikken. Volgens De Standaard, dat cijfers van ComScore citeert, heeft Bing in Europa momenteel een aandeel van 2 procent in alle zoekopdrachten.

Microsoft gaat in de eigen zoekmachine Bing nog meer Facebook-informatie indexeren. Facebook en Microsoft slaan de handen in elkaar om Facebook-gegevens in zoekresultaten van Bing op te nemen. Zo zullen gebruikers die bijvoorbeeld een restaurant zoeken, de eventuele commentaar van hun Facebook-vrienden daarover zien, of zullen contacten worden weergegeven die relevant zijn voor de zoekende surfer. Uiteraard moet je daarvoor ingelogd zijn op je Facebook-account en aangegeven hebben die informatie te willen delen. Doel is vooral om Bing een veel grotere 'sociale' component te geven, iets waarin Google momenteel niet echt slaagt. Microsoft hoopt hiermee wat van het grote marktaandeel van Google op de zoekadvertentiemarkt in te pikken. Volgens De Standaard, dat cijfers van ComScore citeert, heeft Bing in Europa momenteel een aandeel van 2 procent in alle zoekopdrachten.