Dat Microsoft overeenkomsten heeft met meerdere Android-fabrikanten is bekend. Maar volgens analist Rick Sherlund van Nomura Securities verdient de Windows Phone-ontwikkelaar ieder jaar maar liefst 2 miljard dollar aan het besturingssysteem van concurrent Google.

Het gaat om royalties die de Android-leveranciers betalen voor het schenden van Microsoft-patenten. Voor elk verkocht Android-toestel ontvangt de technologiereus uit Redmond een bedrag dat per producent verschilt.

Aangezien hier geen kosten mee gemoeid zijn voor Microsoft, is 95 procent van die 2 miljard dollar pure winst is, zegt Sherlund. Met de inkomsten uit Android-apparaten zou Microsoft de verliezen het draait met Windows Phone en Xbox goeddeels compenseren.

Dat Microsoft overeenkomsten heeft met meerdere Android-fabrikanten is bekend. Maar volgens analist Rick Sherlund van Nomura Securities verdient de Windows Phone-ontwikkelaar ieder jaar maar liefst 2 miljard dollar aan het besturingssysteem van concurrent Google. Het gaat om royalties die de Android-leveranciers betalen voor het schenden van Microsoft-patenten. Voor elk verkocht Android-toestel ontvangt de technologiereus uit Redmond een bedrag dat per producent verschilt. Aangezien hier geen kosten mee gemoeid zijn voor Microsoft, is 95 procent van die 2 miljard dollar pure winst is, zegt Sherlund. Met de inkomsten uit Android-apparaten zou Microsoft de verliezen het draait met Windows Phone en Xbox goeddeels compenseren.