Dat vertelde althans een ingewijde, die anoniem wil blijven, aan de Amerikaanse website ComputerWorld. Custom Support Agreements zullen vanaf april 400 dollar per pc kosten voor wie dan nog beveiligingspatches voor Windows XP wil ontvangen.

Voor bedrijven die aanmerkelijke vooruitgang geboekt hebben bij het uitfaseren van Windows XP maakt Microsoft een uitzondering, meldt de bron van ComputerWorld. Wanneer die voor minder dan de helft van de pc's waarvoor ze in 2014 extra ondersteuning kochten na 8 april aanstaande nog een jaar extra nodig hebben, betalen ze hetzelfde bedrag als in 2014.

Overigens wil Microsoft voor grootverbruikers nog wel eens lagere tarieven hanteren. Het Rijk betaalde Microsoft vorig jaar tussen de 62 en 73 euro per pc voor een jaar extra ondersteuning van Windows XP. De Nederlandse gemeenten waren daarvoor gezamenlijk maximaal 1,1 miljoen euro kwijt.

Bron: Automatiseringgids

Dat vertelde althans een ingewijde, die anoniem wil blijven, aan de Amerikaanse website ComputerWorld. Custom Support Agreements zullen vanaf april 400 dollar per pc kosten voor wie dan nog beveiligingspatches voor Windows XP wil ontvangen.Voor bedrijven die aanmerkelijke vooruitgang geboekt hebben bij het uitfaseren van Windows XP maakt Microsoft een uitzondering, meldt de bron van ComputerWorld. Wanneer die voor minder dan de helft van de pc's waarvoor ze in 2014 extra ondersteuning kochten na 8 april aanstaande nog een jaar extra nodig hebben, betalen ze hetzelfde bedrag als in 2014. Overigens wil Microsoft voor grootverbruikers nog wel eens lagere tarieven hanteren. Het Rijk betaalde Microsoft vorig jaar tussen de 62 en 73 euro per pc voor een jaar extra ondersteuning van Windows XP. De Nederlandse gemeenten waren daarvoor gezamenlijk maximaal 1,1 miljoen euro kwijt.Bron: Automatiseringgids