Microsoft biedt duizenden Chinese fabrieksarbeiders - 300 mensen per dag, volgens MarketWatch - een gratis exemplaar van de Nokia Lumia 630 aan, in de hoop dat ze dan vrijwillig ontslag zouden nemen. Dat schrijft technologiesite The Verge.

De softwaremaker schrapt zo'n 4.700 jobs in een voormalige Nokia-fabriek in Beijing, maar die plannen lokten veel protest uit. Daarom wil Microsoft deze personeelsleden verleiden met het Lumia-aanbod.

Het komt wel vaker voor dat bedrijven een oprotgeschenk aanbieden aan ontslagnemende medewerkers, maar het is wel opmerkelijk dat het hier gaat om een product dat zij zélf gefabriceerd hebben.

Bij Microsoft worden in totaal 18.000 banen geschrapt tegen midden 2015.

Microsoft biedt duizenden Chinese fabrieksarbeiders - 300 mensen per dag, volgens MarketWatch - een gratis exemplaar van de Nokia Lumia 630 aan, in de hoop dat ze dan vrijwillig ontslag zouden nemen. Dat schrijft technologiesite The Verge. De softwaremaker schrapt zo'n 4.700 jobs in een voormalige Nokia-fabriek in Beijing, maar die plannen lokten veel protest uit. Daarom wil Microsoft deze personeelsleden verleiden met het Lumia-aanbod. Het komt wel vaker voor dat bedrijven een oprotgeschenk aanbieden aan ontslagnemende medewerkers, maar het is wel opmerkelijk dat het hier gaat om een product dat zij zélf gefabriceerd hebben. Bij Microsoft worden in totaal 18.000 banen geschrapt tegen midden 2015.