Microsofts eerste worp op de tabletmarkt - de Surface RT, die draait op een afgeslankte versie van Windows 8 en die onder meer beschikt over een mobiele versie van Office 2013 - bleek geen onverdeeld succes onder consumenten.

Omdat de softwarereus met een flinke voorraad onverkochte tablets bleef zitten, werd het toestel deze zomer aan halve prijs aangeboden aan Belgische en Nederlandse scholen en universiteiten.

Deze kortingsactie was normaliter enkel bedoeld voor de zomer, maar loopt blijkbaar zo goed dat ze nu wordt verlengd tot 30 september.

In oktober lanceert Microsoft een update van Windows 8 (Windows 8.1), en mogelijk ook een opgesmukte Surface-tablet. Het zou dus ook kunnen dat Microsoft deze kortingsactie verlengt om de overschot van de huidige tablet nog de deur uit te krijgen.

Microsofts eerste worp op de tabletmarkt - de Surface RT, die draait op een afgeslankte versie van Windows 8 en die onder meer beschikt over een mobiele versie van Office 2013 - bleek geen onverdeeld succes onder consumenten. Omdat de softwarereus met een flinke voorraad onverkochte tablets bleef zitten, werd het toestel deze zomer aan halve prijs aangeboden aan Belgische en Nederlandse scholen en universiteiten. Deze kortingsactie was normaliter enkel bedoeld voor de zomer, maar loopt blijkbaar zo goed dat ze nu wordt verlengd tot 30 september. In oktober lanceert Microsoft een update van Windows 8 (Windows 8.1), en mogelijk ook een opgesmukte Surface-tablet. Het zou dus ook kunnen dat Microsoft deze kortingsactie verlengt om de overschot van de huidige tablet nog de deur uit te krijgen.