Microsoft verliest met Jon DeVaan een topingenieur die mee aan de wieg gestaan heeft van onder meer Windows 7. De Amerikaan wil meer tijd met zijn familie doorbrengen, en kijkt uit naar nieuwe opportuniteiten.

Jon DeVaan werkte al sinds 1984 voor Microsoft, maar trekt nu een streep onder zijn carrière in Redmond. In een mailtje aan de gespecialiseerde nieuwssite GeekWire laat hij weten dat hij meer tijd met zijn familie wil doorbrengen, en dat hij uitkijkt naar nieuwe opportuniteiten. Vandaag, oudejaarsdag 2013, is DeVaans laatste werkdag bij Microsoft.

DeVaan heeft in de loop der jaren de softwareontwikkeling bij Microsoft overzien en geleid. Ook belangrijke topproducten zoals Office (vanaf versie 1.0 tot en met 97, en het ontwerp van versie 2000) vielen onder zijn portfolio.

In een later stadium was het DeVaan die Windows terug op de rails kreeg na het Vista-debacle. Hij was het die met de ontwikkeling van Windows 7 begon. Tot voor kort overzag de ingenieur de ontwikkeling van Windows 8 en van Windows 8.1.

De legende wil dat Devaan zo populair was bij Microsoft dat sommige van zijn collega's ooit een pre-beta versie van Excel naar hem vernoemd hebben ('Excel DeVeloper Release').

Hoewel zijn vertrek sowieso een aderlating is voor Microsoft, komt het niet helemaal onverwacht.

Want sinds Steve Ballmer de organisatie overhoop gooide om zich te kunnen richten op de nieuwe 'diensten en toestellen'-strategie en heel wat topmanagers van positie moesten wisselen, diende DeVaan plots rekenschap te geven aan de nieuwe 'chef besturingssystemen' Terry Myerson.

Microsoft verliest met Jon DeVaan een topingenieur die mee aan de wieg gestaan heeft van onder meer Windows 7. De Amerikaan wil meer tijd met zijn familie doorbrengen, en kijkt uit naar nieuwe opportuniteiten.Jon DeVaan werkte al sinds 1984 voor Microsoft, maar trekt nu een streep onder zijn carrière in Redmond. In een mailtje aan de gespecialiseerde nieuwssite GeekWire laat hij weten dat hij meer tijd met zijn familie wil doorbrengen, en dat hij uitkijkt naar nieuwe opportuniteiten. Vandaag, oudejaarsdag 2013, is DeVaans laatste werkdag bij Microsoft.DeVaan heeft in de loop der jaren de softwareontwikkeling bij Microsoft overzien en geleid. Ook belangrijke topproducten zoals Office (vanaf versie 1.0 tot en met 97, en het ontwerp van versie 2000) vielen onder zijn portfolio.In een later stadium was het DeVaan die Windows terug op de rails kreeg na het Vista-debacle. Hij was het die met de ontwikkeling van Windows 7 begon. Tot voor kort overzag de ingenieur de ontwikkeling van Windows 8 en van Windows 8.1.De legende wil dat Devaan zo populair was bij Microsoft dat sommige van zijn collega's ooit een pre-beta versie van Excel naar hem vernoemd hebben ('Excel DeVeloper Release').Hoewel zijn vertrek sowieso een aderlating is voor Microsoft, komt het niet helemaal onverwacht.Want sinds Steve Ballmer de organisatie overhoop gooide om zich te kunnen richten op de nieuwe 'diensten en toestellen'-strategie en heel wat topmanagers van positie moesten wisselen, diende DeVaan plots rekenschap te geven aan de nieuwe 'chef besturingssystemen' Terry Myerson.