Microsoft heeft zich in de rechtbank verzet tegen een boete van 899 miljoen euro die de Europese Commissie had opgelegd, omdat de softwaregigant bleef weigeren zich in lijn te stellen met de Europese concurrentieregels. Het softwarebedrijf noemt de boete "zeer unfair en totaal disproportioneel". Volgens het bedrijf bood de Commissie te weinig begeleiding om de straf te kunnen vermijden.

Het juridische steekspel tussen Microsoft en de Commissie sleept al jaren aan. Europa vond dat het softwarebedrijf andere bedrijven te veel aanrekende voor het gebruik van bepaalde programma's die nodig zijn om producten te doen draaien op computers met Windows, het besturingssysteem van Microsoft.

Het bedrijf argumenteert nu dat de Commissie te weinig aangaf welke richting het op moest. "Deze zaak zou zich niet voorgedaan hebben indien de Commissie even expliciet was geweest over de bedragen die Microsoft moest aanrekenen, als over alle andere aspecten van de licentievoorwaarden die Microsoft voorstelde", wierp advocaat Jean-François Bellis op in de rechtbank in Luxemburg.

Maar Commissieadvocaat Nicholas Khan zag de zaken anders. "Dit is een zaak over een gokker die een verliezende weddenschap verdubbelde, opnieuw verloor en nu zijn geld terug wil", zei hij, verwijzend naar de oorspronkelijke boete, die "slechts" 497 miljoen euro bedroeg.

Bron: Belga

Microsoft heeft zich in de rechtbank verzet tegen een boete van 899 miljoen euro die de Europese Commissie had opgelegd, omdat de softwaregigant bleef weigeren zich in lijn te stellen met de Europese concurrentieregels. Het softwarebedrijf noemt de boete "zeer unfair en totaal disproportioneel". Volgens het bedrijf bood de Commissie te weinig begeleiding om de straf te kunnen vermijden. Het juridische steekspel tussen Microsoft en de Commissie sleept al jaren aan. Europa vond dat het softwarebedrijf andere bedrijven te veel aanrekende voor het gebruik van bepaalde programma's die nodig zijn om producten te doen draaien op computers met Windows, het besturingssysteem van Microsoft. Het bedrijf argumenteert nu dat de Commissie te weinig aangaf welke richting het op moest. "Deze zaak zou zich niet voorgedaan hebben indien de Commissie even expliciet was geweest over de bedragen die Microsoft moest aanrekenen, als over alle andere aspecten van de licentievoorwaarden die Microsoft voorstelde", wierp advocaat Jean-François Bellis op in de rechtbank in Luxemburg. Maar Commissieadvocaat Nicholas Khan zag de zaken anders. "Dit is een zaak over een gokker die een verliezende weddenschap verdubbelde, opnieuw verloor en nu zijn geld terug wil", zei hij, verwijzend naar de oorspronkelijke boete, die "slechts" 497 miljoen euro bedroeg. Bron: Belga