Het anti-piraterijbedrijf LeakID heeft per ongeluk namens Microsoft een verzoek ingediend bij Google om zijn eigen sites uit de zoekresultaten te verwijderen. Dat meldt de nieuwsblog TorrentFreak.

Het gaat om zes websites van de softwarereus, waaronder de Microsoft store, enkele hulppagina's en productpagina's. Google merkte de fout tijdig op en blokkeerde de sites dus niet.

Het komt veel voor dat bedrijven Google vragen bepaalde websites te verwijderen, omdat ze auteursrechten zouden schenden. Dit jaar kreeg de zoekgigant al 100 miljoen van dergelijke aanvragen. Google kan een website overigens niet offline halen, maar er wel voor zorgen dat die niet voorkomt in de zoekresultaten.

Er worden vaak ook onschuldige websites geblokkeerd omdat Google moeilijk kan controleren welke websites ook daadwerkelijk auteursrechten schenden.

Het anti-piraterijbedrijf LeakID heeft per ongeluk namens Microsoft een verzoek ingediend bij Google om zijn eigen sites uit de zoekresultaten te verwijderen. Dat meldt de nieuwsblog TorrentFreak. Het gaat om zes websites van de softwarereus, waaronder de Microsoft store, enkele hulppagina's en productpagina's. Google merkte de fout tijdig op en blokkeerde de sites dus niet. Het komt veel voor dat bedrijven Google vragen bepaalde websites te verwijderen, omdat ze auteursrechten zouden schenden. Dit jaar kreeg de zoekgigant al 100 miljoen van dergelijke aanvragen. Google kan een website overigens niet offline halen, maar er wel voor zorgen dat die niet voorkomt in de zoekresultaten. Er worden vaak ook onschuldige websites geblokkeerd omdat Google moeilijk kan controleren welke websites ook daadwerkelijk auteursrechten schenden.