Microsoft, 's werelds grootste softwarefabrikant, waarschuwt wegens de overstromingen in Thailand voor een forser dan verwachte terugval van de computerverkoop.

Volgens Microsoft-manager Tami Reller is de verkoop van computers tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar mogelijk sterker afgenomen dan de daling van 1 procent die experts verwacht hadden.

De door de overstromingen in Thailand veroorzaakte leveringsproblemen wogen op de productie, zo luidt het. Bovendien heeft de pc-markt te lijden onder toenemende concurrentie van smartphones en tabletcomputers.

Microsoft is bijzonder afhankelijk van de pc-verkoop, gezien het belang van zijn besturingssysteem Windows.

Bron: Belga

Microsoft, 's werelds grootste softwarefabrikant, waarschuwt wegens de overstromingen in Thailand voor een forser dan verwachte terugval van de computerverkoop. Volgens Microsoft-manager Tami Reller is de verkoop van computers tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar mogelijk sterker afgenomen dan de daling van 1 procent die experts verwacht hadden. De door de overstromingen in Thailand veroorzaakte leveringsproblemen wogen op de productie, zo luidt het. Bovendien heeft de pc-markt te lijden onder toenemende concurrentie van smartphones en tabletcomputers. Microsoft is bijzonder afhankelijk van de pc-verkoop, gezien het belang van zijn besturingssysteem Windows. Bron: Belga