Microsoft voert gesprekken met telecomprovider Verizon over de lancering van een multimediatelefoon of 'smartphone' met aanraakscherm. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Het toestel moet de concurrentie aangaan met de iPhone van Apple.

Microsoft is al een grote speler op de markt wat betreft software voor smartphones, maar wil volgens de krant nu met een eigen toestel komen.

De smartphone zou door een derde partij gebouwd worden. Het toestel zou begin volgend jaar op de markt moeten komen.

Het project, dat volgens de WSJ de codenaam 'Pink' heeft, is er op gericht om een telefoon te produceren die het besturingssysteem Windows Mobile verder uitbreidt door nieuwe softwaremogelijkheden toe te voegen.

Ook Windows Marketplace, naar analogie met Apple's online downloadwinkel App Store, zou op de telefoon terug te vinden zijn.

De iPhone wordt in de Verenigde Staten exclusief verkocht via AT&T, een concurrent van Verizon. Dat contract loopt volgend jaar af, maar wordt mogelijk vernieuwd.

Microsoft voert gesprekken met telecomprovider Verizon over de lancering van een multimediatelefoon of 'smartphone' met aanraakscherm. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Het toestel moet de concurrentie aangaan met de iPhone van Apple. Microsoft is al een grote speler op de markt wat betreft software voor smartphones, maar wil volgens de krant nu met een eigen toestel komen. De smartphone zou door een derde partij gebouwd worden. Het toestel zou begin volgend jaar op de markt moeten komen. Het project, dat volgens de WSJ de codenaam 'Pink' heeft, is er op gericht om een telefoon te produceren die het besturingssysteem Windows Mobile verder uitbreidt door nieuwe softwaremogelijkheden toe te voegen. Ook Windows Marketplace, naar analogie met Apple's online downloadwinkel App Store, zou op de telefoon terug te vinden zijn. De iPhone wordt in de Verenigde Staten exclusief verkocht via AT&T, een concurrent van Verizon. Dat contract loopt volgend jaar af, maar wordt mogelijk vernieuwd.