Na het succes van de Apple Stores overweegt ook concurrent Microsoft de opening van eigen winkels in Europa. Dat schrijft de Financial Times maandag op basis van een bron nabij het dossier.

Volgens de Britse krant heeft de Windows-gigant al met eigenaars van panden gesproken in Groot-Brittannië. Er is sprake van een lancering in 2013, al zal de beslissing afhangen van een evaluatie van de prestaties van de Amerikaanse winkels. Die wordt eind dit jaar verwacht.

Apple heeft sinds 2011 een eigen netwerk uitgebouwd van ondertussen zowat 400 winkels. Ze vormen zowel een uitstalraam voor de eigen producten als een grote inkomstenbron.

In de Microsoft-winkels worden naast eigen toestellen zoals de onlangs gelanceerde tablet Surface ook apparaten van andere merken verkocht, zoals smartphones die draaien op Windows.

Microsoft heeft al eigen winkels in de VS, Canada en Puerto Rico.

Belga/MI

Na het succes van de Apple Stores overweegt ook concurrent Microsoft de opening van eigen winkels in Europa. Dat schrijft de Financial Times maandag op basis van een bron nabij het dossier. Volgens de Britse krant heeft de Windows-gigant al met eigenaars van panden gesproken in Groot-Brittannië. Er is sprake van een lancering in 2013, al zal de beslissing afhangen van een evaluatie van de prestaties van de Amerikaanse winkels. Die wordt eind dit jaar verwacht. Apple heeft sinds 2011 een eigen netwerk uitgebouwd van ondertussen zowat 400 winkels. Ze vormen zowel een uitstalraam voor de eigen producten als een grote inkomstenbron.In de Microsoft-winkels worden naast eigen toestellen zoals de onlangs gelanceerde tablet Surface ook apparaten van andere merken verkocht, zoals smartphones die draaien op Windows. Microsoft heeft al eigen winkels in de VS, Canada en Puerto Rico. Belga/MI