Microsoft wil nog steeds dat zijn Windows-besturingssysteem op de XO-laptop, ook bekend als 100-dollar-laptop, komt.

Vooralsnog was het de bedoeling dat de XO zou worden uitgerust met een uitgeklede versie van Linux, maar Microsoft geeft nu aan dat ze een speciaal aangepaste versie van Windows XP op de goedkope laptop willen zetten. Dat meldt de site TechWhack.

De 100 dollar-laptop wordt speciaal ontwikkeld voor kinderen in ontwikkelingslanden. Momenteel ligt de prijs van de 100-dollar-laptop op een kleine 200 dollar, maar het is de bedoeling dat op lange termijn wel degelijk de prijs van 100 dollar wordt gehaald.

Microsoft wil nog steeds dat zijn Windows-besturingssysteem op de XO-laptop, ook bekend als 100-dollar-laptop, komt. Vooralsnog was het de bedoeling dat de XO zou worden uitgerust met een uitgeklede versie van Linux, maar Microsoft geeft nu aan dat ze een speciaal aangepaste versie van Windows XP op de goedkope laptop willen zetten. Dat meldt de site TechWhack. De 100 dollar-laptop wordt speciaal ontwikkeld voor kinderen in ontwikkelingslanden. Momenteel ligt de prijs van de 100-dollar-laptop op een kleine 200 dollar, maar het is de bedoeling dat op lange termijn wel degelijk de prijs van 100 dollar wordt gehaald.