Microsoft kwam zo'n zeven jaar geleden met de sociale connectie-tool voor Outlook. Daarmee konden andere bedrijven zoals Facebook en LinkedIn contactinformatie integreren in het mailprogramma van Microsoft. De tool zit nu ingebakken in Outlook en dient er vooral om data van LinkedIn te integreren. Door andere diensten toe te laten wil Microsoft de EU geruststellen dat het geen misbruik wil maken van de data die LinkedIn heeft verzameld.

Microsoft kondigde in juni aan LinkedIn voor 23,3 miljard euro over te willen nemen. Het bedrijf wacht nog op goedkeuring van de Europese Unie om de overname af te ronden. (ANP)

Microsoft kwam zo'n zeven jaar geleden met de sociale connectie-tool voor Outlook. Daarmee konden andere bedrijven zoals Facebook en LinkedIn contactinformatie integreren in het mailprogramma van Microsoft. De tool zit nu ingebakken in Outlook en dient er vooral om data van LinkedIn te integreren. Door andere diensten toe te laten wil Microsoft de EU geruststellen dat het geen misbruik wil maken van de data die LinkedIn heeft verzameld.Microsoft kondigde in juni aan LinkedIn voor 23,3 miljard euro over te willen nemen. Het bedrijf wacht nog op goedkeuring van de Europese Unie om de overname af te ronden. (ANP)