Microsoft zou een miljard dollar veil hebben voor de sociale netwerksite voor bedrijven.

Dat meldt Bloomberg op basis van eigen bronnen. Ook binnen Yammer zelf zou het al sinds maandag gonzen van de geruchten over een overname door Microsoft. De onderhandelingen zouden mogelijk nog deze week uitmonden in een akkoord. Bij Microsoft en Yammer werd er uiteraard geen commentaar gegeven.

Yammer, opgericht in 2008, is een sociaal netwerk voor bedrijven - een modern 'intranet' zeg maar - waarmee werknemers informatie kunnen uitwisselen en kunnen samenwerken binnen hun bedrijf. De firma heeft vandaag al ruim 200.000 klanten. Voor Microsoft zou de technologie een ideale 'social' uitbreiding zijn voor de 'collaboration tools' (vb. Sharepoint) die het al aanbiedt. Sinds 2010 biedt Yammer overigens al Sharepoint-integratie. Een samenwerking die onlangs nog maar werd uitgebreid.

De overname zou volgen op die van Yammer-tegenhanger Podio door Citrix, die van Buddy Media door Salesforce.com en die van Vitrue en Collective Intellect door Oracle.

Microsoft zou een miljard dollar veil hebben voor de sociale netwerksite voor bedrijven. Dat meldt Bloomberg op basis van eigen bronnen. Ook binnen Yammer zelf zou het al sinds maandag gonzen van de geruchten over een overname door Microsoft. De onderhandelingen zouden mogelijk nog deze week uitmonden in een akkoord. Bij Microsoft en Yammer werd er uiteraard geen commentaar gegeven. Yammer, opgericht in 2008, is een sociaal netwerk voor bedrijven - een modern 'intranet' zeg maar - waarmee werknemers informatie kunnen uitwisselen en kunnen samenwerken binnen hun bedrijf. De firma heeft vandaag al ruim 200.000 klanten. Voor Microsoft zou de technologie een ideale 'social' uitbreiding zijn voor de 'collaboration tools' (vb. Sharepoint) die het al aanbiedt. Sinds 2010 biedt Yammer overigens al Sharepoint-integratie. Een samenwerking die onlangs nog maar werd uitgebreid. De overname zou volgen op die van Yammer-tegenhanger Podio door Citrix, die van Buddy Media door Salesforce.com en die van Vitrue en Collective Intellect door Oracle.