Microsoft heeft in relatieve stilte de bètaversie van Socl (so.c l)geopend voor iedereen.

Socl, waarover we eerder al berichtten, is een projectje waar Microsoft al enige tijd aan sleutelde. Het idee lijkt niet echt om te gaan concurreren met bestaande sociale netwerksites als Facebook, maar eerder om het principe een zoekmotor te combineren met wat er al beschikbaar is op andere netwerken. Je kan Socl immers eenvoudigweg via een knop linken aan je Facebook- of Windows Live-account.

Een 'sociale zoekmachine', zo noemden we het al, waarbij zoekresultaten gedeeld kunnen worden en andere gebruikers kunnen zien waar je naar gezocht hebt. Daarop kan je ook reacties plaatsen. Verder kan je 'gelijkgestemde' zoekers vinden om met hen over bepaalde onderwerpen te spreken. Er zijn ook videochatmogelijkheden voorzien.

Microsoft heeft in relatieve stilte de bètaversie van Socl (so.c l)geopend voor iedereen. Socl, waarover we eerder al berichtten, is een projectje waar Microsoft al enige tijd aan sleutelde. Het idee lijkt niet echt om te gaan concurreren met bestaande sociale netwerksites als Facebook, maar eerder om het principe een zoekmotor te combineren met wat er al beschikbaar is op andere netwerken. Je kan Socl immers eenvoudigweg via een knop linken aan je Facebook- of Windows Live-account. Een 'sociale zoekmachine', zo noemden we het al, waarbij zoekresultaten gedeeld kunnen worden en andere gebruikers kunnen zien waar je naar gezocht hebt. Daarop kan je ook reacties plaatsen. Verder kan je 'gelijkgestemde' zoekers vinden om met hen over bepaalde onderwerpen te spreken. Er zijn ook videochatmogelijkheden voorzien.