Het Belgische dochterbedrijf van de Amerikaanse business intelligence-leverancier Microstrategy heeft het belangrijkste contract uit zijn nog jonge bestaan binnengehaald. Het Microstrategy-filiaal ging immers pas begin dit jaar officieel van start.

Een jaar lang evalueerde en vergeleek Belgacom de offertes van de belangrijkste BI-uitgevers waaronder Business Objects dat al eerder deals sloot met Belgacom , Proximus én Belgacom International Carrier Services en die blijft uitvoeren, dixit Philippe Janssens, topman van Business Objects België. Ook Cognos dat bij Belgacom een corporate performance management oplossing installeerde, maakte deel uit van het selecte clubje maar uiteindelijk koos de operator voor het enterprise business intelligence-platform van MicroStrategy dat uiteindelijk de andere BI-systemen voor 'wired' en 'wireless' zal overkoepelen.

"Voor MicroStrategy België is dat een uiterst belangrijk contract. Belgacom is een serieuze referentie en de deal versterkt ook de geloofwaardigheid van ons aanbod. Bovendien zal de oplossing worden gebruikt als strategische tool voor de groep en niet louter als een een 'reporting' tool, " verduidelijkt Eddy Conjaerts, directeur MicroStrategy Belux. Hij benadrukt ook dat het project als dusdanig vanuit technologische oogpunt erg interessant én ambitieus is.

Het Belgische dochterbedrijf van de Amerikaanse business intelligence-leverancier Microstrategy heeft het belangrijkste contract uit zijn nog jonge bestaan binnengehaald. Het Microstrategy-filiaal ging immers pas begin dit jaar officieel van start. Een jaar lang evalueerde en vergeleek Belgacom de offertes van de belangrijkste BI-uitgevers waaronder Business Objects dat al eerder deals sloot met Belgacom , Proximus én Belgacom International Carrier Services en die blijft uitvoeren, dixit Philippe Janssens, topman van Business Objects België. Ook Cognos dat bij Belgacom een corporate performance management oplossing installeerde, maakte deel uit van het selecte clubje maar uiteindelijk koos de operator voor het enterprise business intelligence-platform van MicroStrategy dat uiteindelijk de andere BI-systemen voor 'wired' en 'wireless' zal overkoepelen. "Voor MicroStrategy België is dat een uiterst belangrijk contract. Belgacom is een serieuze referentie en de deal versterkt ook de geloofwaardigheid van ons aanbod. Bovendien zal de oplossing worden gebruikt als strategische tool voor de groep en niet louter als een een 'reporting' tool, " verduidelijkt Eddy Conjaerts, directeur MicroStrategy Belux. Hij benadrukt ook dat het project als dusdanig vanuit technologische oogpunt erg interessant én ambitieus is.