Het negenjarige Amerikaanse meisje Kylie Wicker werd geboren zonder vingers aan haar linkerhand. Een handprothese was nooit een optie voor haar ouders, omdat de kostprijs daarvan kan oplopen tot 50.000 dollar.

Maar via internet ontdekte Wickers vader de wondere wereld van 3D-printing. Hij kwam in contact met de Boylan High School in Illinois, en een klas middelbare ingenieursscholieren van die school maakte een 3D-geprinte handprothese op maat van Kylie Wicker, die alles bij elkaar zo'n 5 dollar kostte. Dat meldt The Huffington Post op basis van een reportage van Fox.

In de VS worden alsmaar vaker goedkope 3D-printers ter beschikking gesteld van (jonge) studenten, schrijft The Huffington Post. Eerder dit jaar ontwikkelde een stel scholieren uit Texas een 3D-geprinte hand voor het tweejarige broertje van één van de leerlingen. In Kansas City werd met behulp van een 3D-printer een ware 'robothand' gemaakt. En vorig jaar kwam de 18-jarige student Easton LaChappelle tijdens de door Barack Obama voorgezeten White House Science Fair met een 3D-geprinte prothese aanzetten, waarna hij het Robonaut-team van de NASA, dat aan mensachtige robots werkt, mocht vervoegen.

Het negenjarige Amerikaanse meisje Kylie Wicker werd geboren zonder vingers aan haar linkerhand. Een handprothese was nooit een optie voor haar ouders, omdat de kostprijs daarvan kan oplopen tot 50.000 dollar. Maar via internet ontdekte Wickers vader de wondere wereld van 3D-printing. Hij kwam in contact met de Boylan High School in Illinois, en een klas middelbare ingenieursscholieren van die school maakte een 3D-geprinte handprothese op maat van Kylie Wicker, die alles bij elkaar zo'n 5 dollar kostte. Dat meldt The Huffington Post op basis van een reportage van Fox. In de VS worden alsmaar vaker goedkope 3D-printers ter beschikking gesteld van (jonge) studenten, schrijft The Huffington Post. Eerder dit jaar ontwikkelde een stel scholieren uit Texas een 3D-geprinte hand voor het tweejarige broertje van één van de leerlingen. In Kansas City werd met behulp van een 3D-printer een ware 'robothand' gemaakt. En vorig jaar kwam de 18-jarige student Easton LaChappelle tijdens de door Barack Obama voorgezeten White House Science Fair met een 3D-geprinte prothese aanzetten, waarna hij het Robonaut-team van de NASA, dat aan mensachtige robots werkt, mocht vervoegen.