De software die nodig is om een eID-kaartlezer en de eID zelf aan de praat te krijgen, was de eerste jaren niet echt gebruiksvriendelijk en efficiënt. Gelukkig blijft Fedict sleutelen aan deze zogenaamde middleware. Zeker de nieuwe versies van besturingssystemen en internetbrowsers vragen om een aangepaste middleware.

De nieuwe versie, 3.5.6, detecteert zelf de versie van het Windows of MacOS besturingssysteem en zorgt zelf voor de basisconfiguratie. De eindgebruiker moet hierdoor niet meer zelf settings en parameters aanpassen. De nieuwe versie biedt nog enkele andere voordelen: de detectie van de kaartlezer gaat vlotter, de compatibiliteit van CCID-kaarlezers op MacOS is er op vooruit gegaan, en de PIN dialoogbox is verbeterd.

De software die nodig is om een eID-kaartlezer en de eID zelf aan de praat te krijgen, was de eerste jaren niet echt gebruiksvriendelijk en efficiënt. Gelukkig blijft Fedict sleutelen aan deze zogenaamde middleware. Zeker de nieuwe versies van besturingssystemen en internetbrowsers vragen om een aangepaste middleware. De nieuwe versie, 3.5.6, detecteert zelf de versie van het Windows of MacOS besturingssysteem en zorgt zelf voor de basisconfiguratie. De eindgebruiker moet hierdoor niet meer zelf settings en parameters aanpassen. De nieuwe versie biedt nog enkele andere voordelen: de detectie van de kaartlezer gaat vlotter, de compatibiliteit van CCID-kaarlezers op MacOS is er op vooruit gegaan, en de PIN dialoogbox is verbeterd.