Het overkoepelende Nederlandse overheidsloket voor de burger is nu ook vanuit het buitenland toegankelijk.

Nederland is een van de landen die het verst staan met een geïntegreerd e-loket voor de burger. MijnOverheid.nl is nog volop aan het groeien, maar de portaal biedt toch al directe toegang tot een groot aantal diensten en producten. Je krijgt er ten eerste te zien wat de overheid aan persoonlijke gegevens over je bijhoudt. In het onderdeel Lopende zaken kan je je lopende transacties met de overheid opvolgen: de stand van zaken van een aanvraag voor een bouwvergunning of paspoort, enzovoort.

Het interessante is dat het op zich niet uitmaakt van welk overheidsniveau - nationaal of lokaal - de informatie of diensten komen. Bijlange nog niet alle diensten van alle gemeenten zijn al toegankelijk, maar men staat in Nederland toch duidelijk al een heel pak verder dan in ons land.Tot voor kort was MijnOverheid.nl omwille van beveiligingsredenen niet toegankelijk vanuit het buitenland, maar daar is nu verandering in gekomen.

Uiteraard kan je als niet-Nederlander niet inloggen in de site, maar onder meer een filmpje geeft duidelijk aan wat de site te bieden heeft.

http://www.mijnoverheid.nl

Het overkoepelende Nederlandse overheidsloket voor de burger is nu ook vanuit het buitenland toegankelijk. Nederland is een van de landen die het verst staan met een geïntegreerd e-loket voor de burger. MijnOverheid.nl is nog volop aan het groeien, maar de portaal biedt toch al directe toegang tot een groot aantal diensten en producten. Je krijgt er ten eerste te zien wat de overheid aan persoonlijke gegevens over je bijhoudt. In het onderdeel Lopende zaken kan je je lopende transacties met de overheid opvolgen: de stand van zaken van een aanvraag voor een bouwvergunning of paspoort, enzovoort. Het interessante is dat het op zich niet uitmaakt van welk overheidsniveau - nationaal of lokaal - de informatie of diensten komen. Bijlange nog niet alle diensten van alle gemeenten zijn al toegankelijk, maar men staat in Nederland toch duidelijk al een heel pak verder dan in ons land.Tot voor kort was MijnOverheid.nl omwille van beveiligingsredenen niet toegankelijk vanuit het buitenland, maar daar is nu verandering in gekomen. Uiteraard kan je als niet-Nederlander niet inloggen in de site, maar onder meer een filmpje geeft duidelijk aan wat de site te bieden heeft. http://www.mijnoverheid.nl