Topman Didier Bellens van Belgacom heeft een delegatie van het gemeenschappelijk vakbondsfront ontvangen en hun verwachtingen voor de cao-onderhandelingen aangehoord.

"We hebben eerst tijdens de vergadering de situatie geëvalueerd met een 400 tot 500 militanten. Zij kwamen zelf met de vraag om een boodschap over te brengen aan de directie", aldus ACV'er Ben Coremans (ACV). Daarop trokken de militanten "in alle rust" naar Belgacom, waar een delegatie ontvangen werd door de directie. Een woordvoerder van Belgacom bevestigt het onderhoud.

"We hebben er onze bezorgdheden overgebracht in de aanloop naar de cao-onderhandelingen die dinsdag (vandaag, nvdr) van start gaan", zegt Coremans nog. De vakbonden vragen onder meer werkzekerheid en koopkrachtverhoging.

Bij Belgacom heerste een tijdje sociale onrust naar aanleiding van de integratie van de filialen (Telindus, Proximus en Skynet) in de Belgacomgroep. Zo zou de directie tijdens het sociaal overleg een toezegging van werkzekerheid tot 2010 voor het voltallige personeel hebben ingetrokken, iets wat de directie ontkent. Deze werkgarantie zou nu opnieuw ter sprake komen. De integratie van de filialen was gepland voor 1 september, maar die datum werd niet gehaald.

De cao-onderhandelingen 2009-2010 die vandaag starten, hebben enkel betrekking op de werknemers van Belgacom nv (de vastelijndiensten), en niet op het personeel van de filialen.

Bron: Belga

Topman Didier Bellens van Belgacom heeft een delegatie van het gemeenschappelijk vakbondsfront ontvangen en hun verwachtingen voor de cao-onderhandelingen aangehoord. "We hebben eerst tijdens de vergadering de situatie geëvalueerd met een 400 tot 500 militanten. Zij kwamen zelf met de vraag om een boodschap over te brengen aan de directie", aldus ACV'er Ben Coremans (ACV). Daarop trokken de militanten "in alle rust" naar Belgacom, waar een delegatie ontvangen werd door de directie. Een woordvoerder van Belgacom bevestigt het onderhoud. "We hebben er onze bezorgdheden overgebracht in de aanloop naar de cao-onderhandelingen die dinsdag (vandaag, nvdr) van start gaan", zegt Coremans nog. De vakbonden vragen onder meer werkzekerheid en koopkrachtverhoging. Bij Belgacom heerste een tijdje sociale onrust naar aanleiding van de integratie van de filialen (Telindus, Proximus en Skynet) in de Belgacomgroep. Zo zou de directie tijdens het sociaal overleg een toezegging van werkzekerheid tot 2010 voor het voltallige personeel hebben ingetrokken, iets wat de directie ontkent. Deze werkgarantie zou nu opnieuw ter sprake komen. De integratie van de filialen was gepland voor 1 september, maar die datum werd niet gehaald. De cao-onderhandelingen 2009-2010 die vandaag starten, hebben enkel betrekking op de werknemers van Belgacom nv (de vastelijndiensten), en niet op het personeel van de filialen. Bron: Belga