Miljardair en activistisch belegger Carl Icahn wil dat eBay zijn betalingsdienst PayPal afsplitst. Dat stelde Icahn in een brief aan het internetbedrijf, dat woensdag zijn resultaten over het vierde kwartaal naar buiten bracht.

Icahn wil twee bestuurders benoemen bij eBay. De raad van bestuur liet weten niets te zien in het plan om PayPal af te splitsen. Icahn heeft een belang van minder dan 1 procent in eBay.

De nettowinst van eBay steeg met 13 procent tot 850 miljoen dollar. Ook de omzet nam met 13 procent toe, tot 4,5 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal rekent het bedrijf op een omzet van 4,15 à 4,25 miljard dollar en voor heel 2014 op opbrengsten van 18 tot 18,5 miljard dollar. Voor volgend jaar wordt een verdere omzetgroei voorzien, naar 20,5 à 21,5 miljard dollar. Het aandeel steeg nabeurs met 7 procent. (Belga)

Miljardair en activistisch belegger Carl Icahn wil dat eBay zijn betalingsdienst PayPal afsplitst. Dat stelde Icahn in een brief aan het internetbedrijf, dat woensdag zijn resultaten over het vierde kwartaal naar buiten bracht. Icahn wil twee bestuurders benoemen bij eBay. De raad van bestuur liet weten niets te zien in het plan om PayPal af te splitsen. Icahn heeft een belang van minder dan 1 procent in eBay. De nettowinst van eBay steeg met 13 procent tot 850 miljoen dollar. Ook de omzet nam met 13 procent toe, tot 4,5 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal rekent het bedrijf op een omzet van 4,15 à 4,25 miljard dollar en voor heel 2014 op opbrengsten van 18 tot 18,5 miljard dollar. Voor volgend jaar wordt een verdere omzetgroei voorzien, naar 20,5 à 21,5 miljard dollar. Het aandeel steeg nabeurs met 7 procent. (Belga)