In de claim tegen het Amerikaanse bedrijf wordt gesteld dat Facebook zijn dominante positie op de markt misbruikt heeft om Britse gebruikers ertoe te dwingen om akkoord te gaan met agressieve praktijken van gegevensverzameling.

'Geen compensatie'

'In ruil ontvingen gebruikers enkel gratis toegang tot het sociaal netwerk en geen enkele financiële compensatie, terwijl Facebook miljarden verdiende met de gegevens van gebruikers', klinkt het.

De claim wordt ingediend voor de 44 miljoen gebruikers van Facebook in Groot-Brittannië en heeft betrekking op de periode van oktober 2015 tot december 2019.

In de claim tegen het Amerikaanse bedrijf wordt gesteld dat Facebook zijn dominante positie op de markt misbruikt heeft om Britse gebruikers ertoe te dwingen om akkoord te gaan met agressieve praktijken van gegevensverzameling.'In ruil ontvingen gebruikers enkel gratis toegang tot het sociaal netwerk en geen enkele financiële compensatie, terwijl Facebook miljarden verdiende met de gegevens van gebruikers', klinkt het.De claim wordt ingediend voor de 44 miljoen gebruikers van Facebook in Groot-Brittannië en heeft betrekking op de periode van oktober 2015 tot december 2019.