Miljardendeal voegt betalingsconcerns Worldline en Ingenico samen

. © BELGA PHOTO/BRUNO FAHY

Betalingsdienstverlener Worldline, bekend van zijn betaalautomaten en internetkassa’s, koopt zijn eveneens uit Frankrijk afkomstige branchegenoot Ingenico. Met de deal, die deels in aandelen wordt afgehandeld, is 7,8 miljard euro gemoeid.

Samen worden Worldline en Ingenico naar eigen zeggen de op drie na grootste speler ter wereld op het vlak van betaaldiensten, met een gezamenlijke omzet van meer dan 5 miljard euro en circa 20.000 werknemers die actief zijn in vijftig verschillende landen.

“De combinatie van Worldline en Ingenico biedt een unieke kans om de onbetwiste Europese kampioen in betalingen te creëren,” stelde Ingenico-voorzitter Bernard Bourigeaud in een toelichting. “Deze transactie komt op het moment dat de consolidatie van de sector wordt versneld.”

Het bod van Worldline is goed voor een premie van 17 procent ten opzichte van de slotkoers van Ingenico op vrijdag. Ingenico-aandelen zijn op de beurs in Parijs afgelopen jaar al meer dan verdubbeld in waarde, terwijl de beurskoers van Worldline met 31 procent is gestegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content