De kersverse ceo van Apple, Tim Cook, heeft een dik aandelenpakket gekregen.

Dat blijkt uit een document dat ingediend is bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het pakket dat Apple-ceo Tim Cook krijgt telt een miljoen Apple-aandelen en is momenteel zo'n 383 miljoen dollar waard. Maar Cook kan de aandelen pas ten gelde maken in twee stappen: één deel op 24 august 2016 en een ander deel op dezelfde datum in 2021 (mocht hij dan nog bij Apple werken natuurlijk).

Doel van Apple is enerzijds tegenover de buitenwereld duidelijk maken dat Tim Cook geen overgangsfiguur is, zoals door sommige analisten wordt geopperd. Anderzijds kan het aandelenpakket Cook zelf stimuleren om waarde te creëren bij Apple, zodat zijn eigen bonus de hoogte ingaat.

De kersverse ceo van Apple, Tim Cook, heeft een dik aandelenpakket gekregen. Dat blijkt uit een document dat ingediend is bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het pakket dat Apple-ceo Tim Cook krijgt telt een miljoen Apple-aandelen en is momenteel zo'n 383 miljoen dollar waard. Maar Cook kan de aandelen pas ten gelde maken in twee stappen: één deel op 24 august 2016 en een ander deel op dezelfde datum in 2021 (mocht hij dan nog bij Apple werken natuurlijk). Doel van Apple is enerzijds tegenover de buitenwereld duidelijk maken dat Tim Cook geen overgangsfiguur is, zoals door sommige analisten wordt geopperd. Anderzijds kan het aandelenpakket Cook zelf stimuleren om waarde te creëren bij Apple, zodat zijn eigen bonus de hoogte ingaat.