Wie Internet Explorer versie 8, 9 of 10 gebruikt, krijgt geen updates en patches meer toegestuurd. Dit werd bijna anderhalf jaar geleden al bekend gemaakt, maar veel mensen hebben die waarschuwing niet echt tot zich genomen.

Hoeveelheid gebruikers

Het is gissen hoeveel mensen nog gebruik maken van die oudere Internet Explorer-versies. Sommige analisten schatten dat ruim 20 procent van het webverkeer via die oude versies loopt. Computerworld daarentegen schrijft dat maar 55 procent van de gebruikers de nieuwste versie heeft geïnstalleerd. Geschat wordt dat 340 miljoen mensen nog van een oude versie gebruik maken.

Beperkte support

Microsoft geeft alleen nog ondersteuning aan mensen die IE 11 of Edge op hun systeem hebben draaien. De laatste is de 'huisbrowser' van Windows 10. Volgens onderzoeksbureau NetMarketShare hebben alle IE-versies samen een marktaandeel van 57 procent. Chrome scoort 25 procent, Firefox 12 procent en Safari (op hardware van Apple) heeft zo'n 5 procent van de markt. Zie ook het bericht bij de BBC.

Hackers voorbereid

"Het is denkbaar dat hackers de afgelopen tijd hebben gebruikt om kwetsbaarheden in oude IE-versies te verzamelen, om die nu te gaan toepassen", zegt Craig Young, onderzoeker bij beveiligingsbedrijf Tripwire. Toch kan de situatie minder erg zijn dan wordt gevreesd. Experts trekken een vergelijking met Windows XP, waarvoor Microsoft de support in april vorig jaar stopzette. Een grote malwareuitbraak op dat platform is uitgebleven.

Bron: Automatiseringgids

Wie Internet Explorer versie 8, 9 of 10 gebruikt, krijgt geen updates en patches meer toegestuurd. Dit werd bijna anderhalf jaar geleden al bekend gemaakt, maar veel mensen hebben die waarschuwing niet echt tot zich genomen.Hoeveelheid gebruikersHet is gissen hoeveel mensen nog gebruik maken van die oudere Internet Explorer-versies. Sommige analisten schatten dat ruim 20 procent van het webverkeer via die oude versies loopt. Computerworld daarentegen schrijft dat maar 55 procent van de gebruikers de nieuwste versie heeft geïnstalleerd. Geschat wordt dat 340 miljoen mensen nog van een oude versie gebruik maken. Beperkte supportMicrosoft geeft alleen nog ondersteuning aan mensen die IE 11 of Edge op hun systeem hebben draaien. De laatste is de 'huisbrowser' van Windows 10. Volgens onderzoeksbureau NetMarketShare hebben alle IE-versies samen een marktaandeel van 57 procent. Chrome scoort 25 procent, Firefox 12 procent en Safari (op hardware van Apple) heeft zo'n 5 procent van de markt. Zie ook het bericht bij de BBC. Hackers voorbereid"Het is denkbaar dat hackers de afgelopen tijd hebben gebruikt om kwetsbaarheden in oude IE-versies te verzamelen, om die nu te gaan toepassen", zegt Craig Young, onderzoeker bij beveiligingsbedrijf Tripwire. Toch kan de situatie minder erg zijn dan wordt gevreesd. Experts trekken een vergelijking met Windows XP, waarvoor Microsoft de support in april vorig jaar stopzette. Een grote malwareuitbraak op dat platform is uitgebleven. Bron: Automatiseringgids