Klanten van HDFC, zo'n 49 miljoen in totaal, voeren 90 procent van hun transacties bij de bank digitaal uit. Nu de app en onlinerekeningen onbereikbaar zijn, vrezen sommige klanten geen lonen uit te kunnen betalen. Ook zijn rekeninghouders bang voor boetes als ze niet op tijd hun creditcardrekeningen betalen, schrijven ze op Twitter.

De technische problemen zijn een gevoelige tik voor het imago van HDFC, dat zich als digitaal vooruitstrevend presenteert. Het bedrijf omschreef de ontwikkeling van digitaal bankieren in zijn jongste jaarrapport als topprioriteit. De bank is ook een van de grootste verwerkers van cashloze betalingen in India.

Klanten van HDFC, zo'n 49 miljoen in totaal, voeren 90 procent van hun transacties bij de bank digitaal uit. Nu de app en onlinerekeningen onbereikbaar zijn, vrezen sommige klanten geen lonen uit te kunnen betalen. Ook zijn rekeninghouders bang voor boetes als ze niet op tijd hun creditcardrekeningen betalen, schrijven ze op Twitter.De technische problemen zijn een gevoelige tik voor het imago van HDFC, dat zich als digitaal vooruitstrevend presenteert. Het bedrijf omschreef de ontwikkeling van digitaal bankieren in zijn jongste jaarrapport als topprioriteit. De bank is ook een van de grootste verwerkers van cashloze betalingen in India.