De 'Société Wallonne des Eaux' verdeelt bijna 7 miljoen euro aan ict-centen in het kader van een ambitieus informaticaproject.

De Waalse Watermaatschappij heeft heel wat centen vrij voor het 'plan directeur informatique 2007-2009. Enerzijds wil de organisatie de uitgebouwde ict-systemen consolideren en nieuwe applicaties ontwikkelen voor de verdere automatisering van de processen. Anderzijds zet de maatschappij in op de implementatie van nieuwe technologieën, zoals een portaalsite, een business warehouse en elektronisch documentbeheer. Bedoeling is het eigen systeem open te stellen om zo nieuwe diensten aan te bieden aan klanten en partners.

Bull wordt aangeduid voor de levering van infrastructuur om het SAP-platform van het bedrijf op te draaien. Bull krijgt daarvoor de komende vier jaar (met mogelijke verlenging van een jaar) 2,38 miljoen euro.

Een tweede lot van de grootschalige ict-aanbesteding behelst massaprinting, goed voor 2,48 miljoen euro over 4 jaar. Specialist Ipex haalt de opdracht binnen.

BSB sleept verschillende kleinere loten in de wacht, samen goed voor zo'n 1,9 miljoen euro. Het gaat om mobiele oplossingen, elektronisch documentbeheer, de portaalsite en het BI-systeem. Voor de archivering, een lot van 92.400 euro, wordt Tetrade Consulting ingeschakeld.

Vier belangrijke loten zijn (nog) niet gegund: het lot voor 'SAP-diensten' en dat voor de architectuur en uitbouw van SAP. Voorts zijn er ook (nog) geen keuzes gemaakt in het lot voor het netwerk en in dat voor het GIS. De geraamde waarde van die niet gegunde loten is niet bekend.

De Société Wallonne des Eaux zegt trouwens dat het naast de vele aanbestedingen ook de autonomie van de eigen ict-ploeg wil versterken. Daarom neemt de organisatie onder meer de levering van SAP-licenties, het ter beschikking stellen van testinfrastructuur, de ontwikkeling, de roll-out en het testen in eigen handen.

De 'Société Wallonne des Eaux' verdeelt bijna 7 miljoen euro aan ict-centen in het kader van een ambitieus informaticaproject. De Waalse Watermaatschappij heeft heel wat centen vrij voor het 'plan directeur informatique 2007-2009. Enerzijds wil de organisatie de uitgebouwde ict-systemen consolideren en nieuwe applicaties ontwikkelen voor de verdere automatisering van de processen. Anderzijds zet de maatschappij in op de implementatie van nieuwe technologieën, zoals een portaalsite, een business warehouse en elektronisch documentbeheer. Bedoeling is het eigen systeem open te stellen om zo nieuwe diensten aan te bieden aan klanten en partners. Bull wordt aangeduid voor de levering van infrastructuur om het SAP-platform van het bedrijf op te draaien. Bull krijgt daarvoor de komende vier jaar (met mogelijke verlenging van een jaar) 2,38 miljoen euro. Een tweede lot van de grootschalige ict-aanbesteding behelst massaprinting, goed voor 2,48 miljoen euro over 4 jaar. Specialist Ipex haalt de opdracht binnen. BSB sleept verschillende kleinere loten in de wacht, samen goed voor zo'n 1,9 miljoen euro. Het gaat om mobiele oplossingen, elektronisch documentbeheer, de portaalsite en het BI-systeem. Voor de archivering, een lot van 92.400 euro, wordt Tetrade Consulting ingeschakeld. Vier belangrijke loten zijn (nog) niet gegund: het lot voor 'SAP-diensten' en dat voor de architectuur en uitbouw van SAP. Voorts zijn er ook (nog) geen keuzes gemaakt in het lot voor het netwerk en in dat voor het GIS. De geraamde waarde van die niet gegunde loten is niet bekend. De Société Wallonne des Eaux zegt trouwens dat het naast de vele aanbestedingen ook de autonomie van de eigen ict-ploeg wil versterken. Daarom neemt de organisatie onder meer de levering van SAP-licenties, het ter beschikking stellen van testinfrastructuur, de ontwikkeling, de roll-out en het testen in eigen handen.