Op een Russische website zijn bijna 6,5 miljoen wachtwoorden van LinkedIn-gebruikers gepubliceerd. Die wachtwoorden zijn gecodeerd, maar kunnen in principe ontcijferd worden.

LinkedIn is wereldwijd het grootste professionele sociale netwerk en telt 150 miljoen leden. De wachtwoorden die online staan, zijn 'gehasht', wat betekent dat ze met een algoritme onherkenbaar gemaakt zijn. Ze zijn echter niet versleuteld, zodat ze met een beetje moeite hersteld kunnen worden.

LinkedIn zelf stelt nu op z'n blog dat er inderdaad LinkedIn-wachtwoorden in de gepubliceerde lijst staan. Het zegt die gebruikers te blokkeren en een e-mail te zullen sturen met een stappenplan om het wachtwoord te wijzigen. Veiligheidsspecialisten raden LinkedIn-gebruikers aan om, als ze dat wachtwoord ook voor andere sites gebruiken, best ook daar een nieuw wachtwoord te kiezen.

Bron: Belga

Op een Russische website zijn bijna 6,5 miljoen wachtwoorden van LinkedIn-gebruikers gepubliceerd. Die wachtwoorden zijn gecodeerd, maar kunnen in principe ontcijferd worden. LinkedIn is wereldwijd het grootste professionele sociale netwerk en telt 150 miljoen leden. De wachtwoorden die online staan, zijn 'gehasht', wat betekent dat ze met een algoritme onherkenbaar gemaakt zijn. Ze zijn echter niet versleuteld, zodat ze met een beetje moeite hersteld kunnen worden. LinkedIn zelf stelt nu op z'n blog dat er inderdaad LinkedIn-wachtwoorden in de gepubliceerde lijst staan. Het zegt die gebruikers te blokkeren en een e-mail te zullen sturen met een stappenplan om het wachtwoord te wijzigen. Veiligheidsspecialisten raden LinkedIn-gebruikers aan om, als ze dat wachtwoord ook voor andere sites gebruiken, best ook daar een nieuw wachtwoord te kiezen. Bron: Belga