De hack raakte deze zomer al bekend toen een hacker onder de naam Peace zo'n tweehonderd miljoen accounts te koop zette voor slechts 1.800 dollar. Yahoo liet op dat moment verstaan dat het de zaak bekeek, maar bevestigde niet de echtheid van de hack.

Volgens bronnen van Recode zou het internetbedrijf nu toch op het punt staan om die hack te bevestigen. Dat wil zeggen dat de gegevens kloppen en dat miljoenen gebruikers hun wachtwoord moeten veranderen. Maar ook dat criminelen mogelijk de gegevens al hebben misbruikt intussen.

Gegevens uit 2012

Het zou gaan om gegevens uit 2012 die onder meer de gebruikersnamen en makkelijk te raden wachtwoorden bevatten, persoonlijke info (zoals de geboortedatum) en alternatieve emailadressen. Met die info kunnen kwaadwilligen de accounts misbruiken, of gebruikers misleiden.

Om dergelijke hacks te voorkomen loont het om een complex wachtwoord te hebben, bijvoorbeeld geen makkelijk te raden wachtwoord (bijvoorbeeld wachtwoord123), of geen woord dat in het woordenboek staat. Je wachtwoord regelmatig veranderen kan ook helpen. Al is het vooral belangrijk dat je hetzelfde wachwoord niet voor alle andere webdiensten gebruikt. Op die manier bestaat de kans dat een gehackte Yahoo-account ook toegang geeft tot andere accounts van dezelfde gebruiker.

Overname Verizon

Recode merkt op dat de bevestiging van het nieuws een impact kan hebben op de overname van Yahoo door Verizon. Het bedrijf wordt momenteel verkocht, maar een datalek van dergelijke omvang kan juridische gevolgen hebben, die op hun beurt kunnen wegen op de prijs die Verizon voor het internetbedrijf betaalt.

De hack raakte deze zomer al bekend toen een hacker onder de naam Peace zo'n tweehonderd miljoen accounts te koop zette voor slechts 1.800 dollar. Yahoo liet op dat moment verstaan dat het de zaak bekeek, maar bevestigde niet de echtheid van de hack.Volgens bronnen van Recode zou het internetbedrijf nu toch op het punt staan om die hack te bevestigen. Dat wil zeggen dat de gegevens kloppen en dat miljoenen gebruikers hun wachtwoord moeten veranderen. Maar ook dat criminelen mogelijk de gegevens al hebben misbruikt intussen.Gegevens uit 2012Het zou gaan om gegevens uit 2012 die onder meer de gebruikersnamen en makkelijk te raden wachtwoorden bevatten, persoonlijke info (zoals de geboortedatum) en alternatieve emailadressen. Met die info kunnen kwaadwilligen de accounts misbruiken, of gebruikers misleiden.Om dergelijke hacks te voorkomen loont het om een complex wachtwoord te hebben, bijvoorbeeld geen makkelijk te raden wachtwoord (bijvoorbeeld wachtwoord123), of geen woord dat in het woordenboek staat. Je wachtwoord regelmatig veranderen kan ook helpen. Al is het vooral belangrijk dat je hetzelfde wachwoord niet voor alle andere webdiensten gebruikt. Op die manier bestaat de kans dat een gehackte Yahoo-account ook toegang geeft tot andere accounts van dezelfde gebruiker.Overname VerizonRecode merkt op dat de bevestiging van het nieuws een impact kan hebben op de overname van Yahoo door Verizon. Het bedrijf wordt momenteel verkocht, maar een datalek van dergelijke omvang kan juridische gevolgen hebben, die op hun beurt kunnen wegen op de prijs die Verizon voor het internetbedrijf betaalt.