Communicatieregulator Roskomnadzor zei dat de Amerikaanse techgigant dit jaar ook al geweigerd heeft om 32,5 miljoen Roebel (ruim 393.000 euro) te betalen aan boetes die tot nu toe waren opgelegd. Volgens de laatste informatie zal Rusland nu een bedrag eisen dat overeenkomt met 5 tot 20 procent van de Russische omzet van Google.

Dat bedrag loopt mogelijk op tot 240 miljoen dollar (206 miljoen euro). Rusland heeft recentelijk de druk op buitenlandse technologiebedrijven opgevoerd om meer controle te krijgen over het internet in het land.

Communicatieregulator Roskomnadzor zei dat de Amerikaanse techgigant dit jaar ook al geweigerd heeft om 32,5 miljoen Roebel (ruim 393.000 euro) te betalen aan boetes die tot nu toe waren opgelegd. Volgens de laatste informatie zal Rusland nu een bedrag eisen dat overeenkomt met 5 tot 20 procent van de Russische omzet van Google.Dat bedrag loopt mogelijk op tot 240 miljoen dollar (206 miljoen euro). Rusland heeft recentelijk de druk op buitenlandse technologiebedrijven opgevoerd om meer controle te krijgen over het internet in het land.