Sky News meldde de boete vrijdag op basis van juridische bronnen. Tesco Bank, van de gelijknamige supermarktketen, zou het niet eens zijn met de hoogte van de boete en er nog met de toezichthouder, de Financial Conduct Authority, over aan het onderhandelen zijn.

Hackers wisten eind 2016 binnen te dringen in de systemen van Tesco Bank. Aanvankelijk meldde de bank dat 40.000 klanten gedupeerd waren, maar uiteindelijk zouden er maar vijftig slachtoffers zijn geweest, die allemaal hun geld binnen een paar dagen zouden hebben teruggekregen.

De indringers zouden geen klantgegevens hebben buitgemaakt. Waarom de boete dan toch zo hoog uitvalt, is niet duidelijk. Een paar dagen geleden kreeg kredietbureau Equifax een Britse boete van 500.000 pond voor een hack waarbij de persoonlijke gegevens van bijna 150 miljoen mensen wereldwijd, onder wie zo'n 15 miljoen Britten, werden buitgemaakt.

Sky News meldde de boete vrijdag op basis van juridische bronnen. Tesco Bank, van de gelijknamige supermarktketen, zou het niet eens zijn met de hoogte van de boete en er nog met de toezichthouder, de Financial Conduct Authority, over aan het onderhandelen zijn.Hackers wisten eind 2016 binnen te dringen in de systemen van Tesco Bank. Aanvankelijk meldde de bank dat 40.000 klanten gedupeerd waren, maar uiteindelijk zouden er maar vijftig slachtoffers zijn geweest, die allemaal hun geld binnen een paar dagen zouden hebben teruggekregen.De indringers zouden geen klantgegevens hebben buitgemaakt. Waarom de boete dan toch zo hoog uitvalt, is niet duidelijk. Een paar dagen geleden kreeg kredietbureau Equifax een Britse boete van 500.000 pond voor een hack waarbij de persoonlijke gegevens van bijna 150 miljoen mensen wereldwijd, onder wie zo'n 15 miljoen Britten, werden buitgemaakt.