Een consortium van het Griekse Unisystems, Getronics Belux en Steria Benelux mag aan de slag bij het Europese directoraat-generaal Belastingen en douane-unie.

De it-dienstenopdracht is goed voor een geraamde waarde van 24,4 miljoen euro over 5 jaar. Het bedrag van de opdracht kan later, na een nieuwe onderhandelingsprocedure, zelfs nog verhoogd worden. The Guess Consortium, zoals de gelegenheidssamenwerking van de drie it-bedrijven heet, haalde het van 5 andere kandidaten.

De bijna 25 miljoen euro past niet binnen de kaderprogramma's Fiscalis 2013 of Douane 2013, [waarvoor onlangs nog het Ai2 Consortium (het Luxemburgse Arhs Developments, IBM België en Intrasoft) en Logica twee grote aanbestedingen wonnen]. Het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie van de Europese Commissie heeft namelijk ook een hele rist it-opdrachten - zowel voor gebruikers bij de Europese Commissie als bij de nationale douane- en belastingadministraties - die niet onder hoger genoemde programma's vallen. Die taken worden uitgevoerd door twee it-teams met samen zo'n 75 mensen. De teams zijn daarin wel afhankelijk van externe consultancy, zowel op technisch als op business- en supportvlak. Precies voor die externe it-diensten is deze aanbesteding uitgeschreven.

Een consortium van het Griekse Unisystems, Getronics Belux en Steria Benelux mag aan de slag bij het Europese directoraat-generaal Belastingen en douane-unie. De it-dienstenopdracht is goed voor een geraamde waarde van 24,4 miljoen euro over 5 jaar. Het bedrag van de opdracht kan later, na een nieuwe onderhandelingsprocedure, zelfs nog verhoogd worden. The Guess Consortium, zoals de gelegenheidssamenwerking van de drie it-bedrijven heet, haalde het van 5 andere kandidaten. De bijna 25 miljoen euro past niet binnen de kaderprogramma's Fiscalis 2013 of Douane 2013, [waarvoor onlangs nog het Ai2 Consortium (het Luxemburgse Arhs Developments, IBM België en Intrasoft) en Logica twee grote aanbestedingen wonnen]. Het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie van de Europese Commissie heeft namelijk ook een hele rist it-opdrachten - zowel voor gebruikers bij de Europese Commissie als bij de nationale douane- en belastingadministraties - die niet onder hoger genoemde programma's vallen. Die taken worden uitgevoerd door twee it-teams met samen zo'n 75 mensen. De teams zijn daarin wel afhankelijk van externe consultancy, zowel op technisch als op business- en supportvlak. Precies voor die externe it-diensten is deze aanbesteding uitgeschreven.