Sinds 1985 heeft Newtec een expertise uitgebouwd inzake de ontwikkeling, productie en integratie van communicatie-oplossingen voor satellieten, bestemd voor televisie- en ander dataverkeer. Met nieuwe contract verlengt de European Broadcast Union een relatie met Newtec als "een gewaardeerde technologiepartner," aldus Serge Van Heck, ceo van Newtec.

In het kader van het nieuw contract gaat Newtec samen met de ingenieurs van EBU's Eurovisie netwerk een nieuw 'multibroadcast' systeem ontwikkelen, bestemd voor een verbeterde uitwisseling van nieuws-materiaal tussen de 56 aangesloten leden (publieke zendorganisaties in Europa, evenals het Midden Oosten en Noord Afrika). Naast bandbreedte zal die apparatuur ook voorzien in zeer efficiënte workflows. "Onze leden vragen steeds meer 'content'," aldus Ingrid Deltenre, directeur generaal van de EBU, "en daarom hebben we gekozen voor Newtec om te helpen bij onze netwerk upgrade." Voor het eind van het jaar zal het nieuwe materiaal bij de leden van de EBU worden geïnstalleerd. De waarde van het contract werd niet gepreciseerd.

Newtec telt 320 werknemers en heeft kantoren op alle continenten, met een O&O- en productie-eenheid in Sint-Niklaas. Er wordt tevens samengewerkt met meer dan 80 partners, en dagelijks kunnen meer dan 3 miljard kijkers genieten van televisie dank zij producten van Newtec, aldus het bedrijf Doorheen de jaren heeft Newtec tevens meegewerkt aan de ontwikkeling van standaarden en apparatuur voor satellietcommunicatie over meer golflengten.

Sinds 1985 heeft Newtec een expertise uitgebouwd inzake de ontwikkeling, productie en integratie van communicatie-oplossingen voor satellieten, bestemd voor televisie- en ander dataverkeer. Met nieuwe contract verlengt de European Broadcast Union een relatie met Newtec als "een gewaardeerde technologiepartner," aldus Serge Van Heck, ceo van Newtec.In het kader van het nieuw contract gaat Newtec samen met de ingenieurs van EBU's Eurovisie netwerk een nieuw 'multibroadcast' systeem ontwikkelen, bestemd voor een verbeterde uitwisseling van nieuws-materiaal tussen de 56 aangesloten leden (publieke zendorganisaties in Europa, evenals het Midden Oosten en Noord Afrika). Naast bandbreedte zal die apparatuur ook voorzien in zeer efficiënte workflows. "Onze leden vragen steeds meer 'content'," aldus Ingrid Deltenre, directeur generaal van de EBU, "en daarom hebben we gekozen voor Newtec om te helpen bij onze netwerk upgrade." Voor het eind van het jaar zal het nieuwe materiaal bij de leden van de EBU worden geïnstalleerd. De waarde van het contract werd niet gepreciseerd.Newtec telt 320 werknemers en heeft kantoren op alle continenten, met een O&O- en productie-eenheid in Sint-Niklaas. Er wordt tevens samengewerkt met meer dan 80 partners, en dagelijks kunnen meer dan 3 miljard kijkers genieten van televisie dank zij producten van Newtec, aldus het bedrijf Doorheen de jaren heeft Newtec tevens meegewerkt aan de ontwikkeling van standaarden en apparatuur voor satellietcommunicatie over meer golflengten.