De investering werd bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het centrum door staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine en Waals economieminister Willy Borsus. Met het geld worden de infrastructuur en de testcapaciteit van het CSL uitgebreid, en kan het centrum zijn positie als expertisecentrum voor de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA verstevigen.

Voortrekkersrol

Het CSL beschikt over een speciale testomgeving om het functioneren van satellieten en wetenschappelijke instrumenten in de ruimte te testen.

De investering toont volgens staatssecretaris Dermine nog eens de voortrekkersrol aan die ons land speelt binnen de ruimtevaart en de ESA. Waals minister Borsus wees op het belang van de sector voor de Waalse economie, met 1.800 directe banen en een omzet van 350 miljoen euro.

De investering werd bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het centrum door staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine en Waals economieminister Willy Borsus. Met het geld worden de infrastructuur en de testcapaciteit van het CSL uitgebreid, en kan het centrum zijn positie als expertisecentrum voor de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA verstevigen.Het CSL beschikt over een speciale testomgeving om het functioneren van satellieten en wetenschappelijke instrumenten in de ruimte te testen.De investering toont volgens staatssecretaris Dermine nog eens de voortrekkersrol aan die ons land speelt binnen de ruimtevaart en de ESA. Waals minister Borsus wees op het belang van de sector voor de Waalse economie, met 1.800 directe banen en een omzet van 350 miljoen euro.