Mobistar heeft enkele ingrepen gedaan die de financiële structuur ten goede moeten komen.

Op die manier vermindert het telecombedrijf de belastingskost, wat het geconsolideerd nettoresultaat voor 2010 met 14 miljoen euro - of 23 cent per aandeel - opdrijft. Dat schrijft De Tijd.

Concreet scheldt Mobistar een schuld van 30 miljoen euro van filiaal Orange Luxemburg voorwaardelijk kwijt, om de balansstructuur te optimaliseren. Dat levert een uitzonderlijke afboeking op bij Mobistar, en een uitzonderlijke opbrengst bij Orange. De beslissing werd genomen na een positief advies van de fiscus.

Ten tweede neemt het bedrijf bepaalde voorzieningen terug op de investeringsaftrek van milieuvriendelijke investeringen, "als gevolg van het behalen van de nodige fiscale attesten met betrekking tot de boekjaren 2007, 2008 en 2009".

Als gevolg daarvan verhoogt Mobistar de prognose voor 2010 met 14 miljoen euro, aangezien deze lagere belastingkost niet in de prognoses was opgenomen. Voordien mikte Mobistar op een winst tussen 225 en 245 miljoen euro.

Daarnaast meldt het telecombedrijf nog dat het een kredietfaciliteit van 450 miljoen die zou vervallen op 31 december met vijf jaar heeft verlengd.

Bron: Belga/De Tijd

Mobistar heeft enkele ingrepen gedaan die de financiële structuur ten goede moeten komen. Op die manier vermindert het telecombedrijf de belastingskost, wat het geconsolideerd nettoresultaat voor 2010 met 14 miljoen euro - of 23 cent per aandeel - opdrijft. Dat schrijft De Tijd. Concreet scheldt Mobistar een schuld van 30 miljoen euro van filiaal Orange Luxemburg voorwaardelijk kwijt, om de balansstructuur te optimaliseren. Dat levert een uitzonderlijke afboeking op bij Mobistar, en een uitzonderlijke opbrengst bij Orange. De beslissing werd genomen na een positief advies van de fiscus. Ten tweede neemt het bedrijf bepaalde voorzieningen terug op de investeringsaftrek van milieuvriendelijke investeringen, "als gevolg van het behalen van de nodige fiscale attesten met betrekking tot de boekjaren 2007, 2008 en 2009". Als gevolg daarvan verhoogt Mobistar de prognose voor 2010 met 14 miljoen euro, aangezien deze lagere belastingkost niet in de prognoses was opgenomen. Voordien mikte Mobistar op een winst tussen 225 en 245 miljoen euro. Daarnaast meldt het telecombedrijf nog dat het een kredietfaciliteit van 450 miljoen die zou vervallen op 31 december met vijf jaar heeft verlengd. Bron: Belga/De Tijd