Amper 4 internetbankrekeningen werden dit jaar al gekraakt of gehackt door computercriminelen. Dat is fors minder dan vorig jaar.

De Belgische banken wapenen zich steeds beter tegen computercriminelen die proberen om de internetrekeningen van hun klanten te kraken. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de toezichthouder CBFA, die De Standaard en Het Nieuwsblad konden inkijken.

In oktober vorig jaar werd de bankrekening van een vijftiental klanten van Dexia, KBC en Argenta nog geplunderd door een Russische maffiabende die de beveiliging van hun internetbankiersysteem wist te hacken, waardoor het totale aantal fraudegevallen in 2007 piekte op 34.

Verscherpte beveiliging heeft intussen een einde gemaakt aan de fraudeopstoot. Sinds begin dit jaar registreerde de CBFA voorlopig amper vier nieuwe gevallen, wat erop wijst dat de fraude met internetbankieren is teruggevallen naar een normaal niveau. In 2005 en 2006 werden over een heel jaar immers respectievelijk 14 en 10 schadegevallen opgetekend. Dat is erg weinig als je weet dat 4 miljoen Belgen aan onlinebankieren doen.

Bron: Belga

Amper 4 internetbankrekeningen werden dit jaar al gekraakt of gehackt door computercriminelen. Dat is fors minder dan vorig jaar. De Belgische banken wapenen zich steeds beter tegen computercriminelen die proberen om de internetrekeningen van hun klanten te kraken. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de toezichthouder CBFA, die De Standaard en Het Nieuwsblad konden inkijken. In oktober vorig jaar werd de bankrekening van een vijftiental klanten van Dexia, KBC en Argenta nog geplunderd door een Russische maffiabende die de beveiliging van hun internetbankiersysteem wist te hacken, waardoor het totale aantal fraudegevallen in 2007 piekte op 34. Verscherpte beveiliging heeft intussen een einde gemaakt aan de fraudeopstoot. Sinds begin dit jaar registreerde de CBFA voorlopig amper vier nieuwe gevallen, wat erop wijst dat de fraude met internetbankieren is teruggevallen naar een normaal niveau. In 2005 en 2006 werden over een heel jaar immers respectievelijk 14 en 10 schadegevallen opgetekend. Dat is erg weinig als je weet dat 4 miljoen Belgen aan onlinebankieren doen. Bron: Belga